Image

Växjö fick rätt mot länsstyrelsen

Bygg/Arkitektur Växjö kommun fick rätt mot länsstyrelsen som överklagade kommunens detaljplan över området Limnologen Syd. Nu möjliggörs bostadsbyggnation längs med Teleborgsvägen och liknande områden i kommunen.
Publicerad den 20 Januari 2014

- Ett principiellt oerhört viktigt och välkommet beslut. Detta innebär att våra möjligheter till en fortsatt utveckling av Växjö till en attraktiv och levande stad med bra underlag för hållbara transporter består, säger kommunalråd Per Schöldberg (C) i en kommentar.

Regeringen beslutade att avslå länsstyrelsens överprövning av detaljplanen för området Limnologen Syd i Växjö. I länsstyrelsens överklagan, som lämnades in i februari 2012, stod bland annat att den bostadsbebyggelse som planen möjliggör kommer att utsättas för bullernivåer som ligger över rekommenderade riktvärden.

Länsstyrelsen motsatte sig också de motiv för avsteg som gjorts enligt Boverkets råd- och riktlinjer för buller i planeringen. Men regeringen anser alltså att detaljplanen är helt i sin ordning och planläggningen längs med Teleborgsvägen har bedömts vara helt i linje med översiktsplanen.

- Till det ska läggas att Teleborgsvägen är stadens viktigaste kollektivtrafikstråk och vi har hela tiden ansett att det finns tydligt stöd i Boverkets riktlinjer. Att regeringen har gjort samma bedömning är vi i alliansen i Växjö mycket nöjda med, säger byggnadsnämndens ordförande Nils Fransson (FP).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige