Image

Vasakronan uppgraderar Kompassen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Under 2012 och 2013 har Vasakronan utvecklat handelsplatserna Arkaden och Perukmakaren i centrala Göteborg – nu är det också dags att utveckla Kompassen. Vasakronan investerar 150 miljoner kronor.
Publicerad den 2 April 2014
Vasakronan satsar 150 miljoner kronor på att uppgradera handelsplatsen Kompassen i Göteborg. Bild: Vasakronan
Vasakronan satsar 150 miljoner kronor på att uppgradera handelsplatsen Kompassen i Göteborg.

Med ny design, enklare planlösningar och ett bredare utbud ska platsen bli ännu mer attraktiv, både för besökarna och för handelsaktörerna.

Målet är att utveckla handeln i fastigheten men också gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Butiker kommer att disponeras om och fasaderna moderniseras. Allmänna ytor kommer att ställas om till butiksyta och arkaderna glasas in vilket ger utrymme för fler butiker. Totalt skapas 900 kvadratmeter ny butiksyta. Ambitionen är att göra Kompassen till en väl sammanhållen handelsplats som är attraktiv både för besökaren och samtidigt ger enskilda butiker utrymme att synas på ett tydligt sätt.

I dag är handeln i Kompassen uppbyggd som en galleria i tre plan. Under ombyggnaden kommer samtliga butiker att byggas om så att de får entré från gatan. Med ny design, enklare planlösningar och bredare utbud ska Kompassen bli en ännu mer attraktiv handelsplats med närmare 8 000 kvadratmeter handel.

- Vi är stora på cityhandel i Göteborg och har därför stora möjligheter att påverka människors upplevelse av centrala Göteborg. Det gör vi på olika sätt tillsammans med andra men självklart också på egen hand. Målsättningen är att utveckla citykärnan till en plats där människor och företag trivs och vill vara, säger Kristina Pettersson Post, Vasakronans regionchef i Göteborg.

Arbetet med Kompassen påbörjas hösten 2014 och beräknas vara klart i början av 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige