Image
AMF Fastigheters Moodkvarteret.

Bolagen tillbakavisar att fler butiker säger upp hyresavtalen

Handel Uppsägningarna av hyreskontrakt i detaljhandeln har ökat under året. Det menar Svensk Handel. Fastighetssverige vände sig till några av fastighetsbolagen för att höra om de märker av ökande vakanser och en rörelse bland hyresgästerna.


Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg för Vasakronan.

Vasakronan hyr ut 280 kvadratmeter butik i Göteborg

Uthyrning Det svenska träningsvarumärket aim’n fortsätter sin fysiska expansion med en nyöppning i nya större lokaler på Östra Hamngatan 35 i centrala Göteborg. I början av 2023 slår den nya butiken upp dörrarna och gör det då i en lokal belägen snett mitt emot NK, nära granne med Lundhags första brand store.


Stora Kontorsdagen
Kristina Pettersson Post, Sara Sollerman och Yvonne Sörensen Björud medverkar i ett panelsamtal om framtiden för coworking på premiärupplagan av Stora Kontorsdagden GBG den 10 mars på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

Stora Kontorsdagen GBG: Vart är coworking-trenden på väg?

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 10 mars är det dags för första upplagan av mötesplatsen Stora Kontorsdagen GBG på Elite Park Avenue Hotel. Missa inte chansen att uppdatera dig på det allra senaste inom det spännande kontorssegmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får du bland mycket annat lyssna till ett intressant panelsamtal med fokus på vart coworking-trenden är på väg.


Lokalmarknadsdagen
Yvonne Sörensen Björud, Kristina Pettersson Post, Mats Wahlström, Christina Heikel, Sanna Ekström och Niclas Söör medverkar i temaspåret Centrum på Lokalmarknadsdagen den 20 januari på Clarion Hotel Post.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på centrala Göteborg

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari startar fastighetsåret 2022 i och med Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen. Dagen bjuder bland annat på ett temaspår med fokus på centrala Göteborg.


Vasakronans projekt Platinan i Göteborg.

Vasakronan har nu hyrt ut 91 procent av Platinan

Uthyrning Vasakronan hyr ut ytterligare drygt 2 600 kvadratmeter i Platinan i Göteborg till Tomorrow och Knowit.


Vasakronan hyr ut till Poppels som öppnar citybryggeri i Platinan.

Vasakronan hyr ut till Poppels som öppnar citybryggeri i Platinan

Uthyrning I början av sommaren 2022 slår Poppels upp portarna till ett citybryggeri, mitt i centrala Göteborg. Etableringen görs i en lokal om nära 700 kvadratmeter belägen i gatuplan i den nybyggda fastigheten Platinan i Lilla Bommen.


Kristina Pettersson Post. OBS: Bilden är ett montage.

"Jag delar inte bilden att allt är nattsvart i cityhandeln"

Uthyrning Vasakronan landar en ny tung retailhyresgäst i Göteborg när Uniqlo öppnar sin fjärde butik i Skandinavien. Kristina Pettersson Post, Regionchef Göteborg på Vasakronan, berättar för Fastighetssverige om vikten av att få en ny global aktör till Göteborg, situationen för cityhandeln i staden och om arbetet med konverteringar.


Uniqlo öppnar hos Vasakronan i Göteborg.

Uniqlo öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Butiken, den första i Göteborg, öppnar våren 2021 och då med adress Fredsgatan i Kompassen, Fredstan. Förhyrningen omfattar totalt 1 900 kvadratmeter varav drygt 1 000 kvadratmeter butiksyta.


Vasakronan hyr ut i Platinan, Göteborg.

Vasakronan hyr ut 1 600 kvadratmeter i Platinan i Göteborg

Uthyrning Korab International hyr hela plan 16 och får lokaler om 974 kvadratmeter med utsikt i alla väderstreck och tre egna terrasser. EA Digital Illusions CE hyr en lokal om 639 kvadratmeter på plan 14, även den med terrass. Platinan når därmed en uthyrningsgrad om 78 procent.


Lokalmarknadsdagen
Kristoffer Kruse, Kristina Pettersson Post och Anders Forsling.

Lokalmarknadsdagen: Konjunkturnedgång – hur är uthyrningsläget?

Lokalmarknadsdagen Vår Efter en lång högkonjunktur pratas det allt mer om en nedgång och de noterade börsbolagen skakade till i inledningen av Q3-rapportperioden efter att flera bolag rapporterade negativa nettouthyrningssiffror, framför allt i Stockholm. Hur ser det ut i Göteborg? Hur hanterar fastighetsbolagen en annalkande konjunkturnedgång och hur påverkas uthyrningsmarknaden? De viktiga frågorna diskuteras på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari.


Cowi flyttar till Platinan.

Cowi hyr 6 500 kvadratmeter i Platinan

Uthyrning Avtalet innebär att Cowi flyttar sitt svenska huvudkontor från Skärgårdsgatan 1 i fiskhamnen i Göteborg till projektfastigheten Platinan i Lilla Bommen. Förhyrningen innebär att Platinan redan två år före projektavslut når en uthyrningsgrad om 67 procent.


& Other Stories till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning När & Other Stories öppnar sin första butik i Göteborg så gör man det på 900 kvadratmeter i Meethshuset hos Vasakronan på Kungsgatan 37.


Fredstan får nya hyresgäster

Uthyrning Sensommaren 2018 får göteborgarna tillgång till två nya koncept, Barry’s Bootcamp och Holy Greens. Båda etableringarna görs på Kyrkogatan i Fredstan.


Lokalmarknadsdagen
Peter Wiman, Kristina Pettersson Post, Jenny Madsen och Niklas Madsen är talarna i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.

Analys, utveckling och lek på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Hur utvecklas butiks- och kontorssegmentet? Hur tänker Vasakronan kring sitt nya jätteprojekt? Och hur leker man sig till en mer hälsosam arbetsplats?
Svaren får ni i det kommersiella spåret på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari. På onsdag stänger anmälan!


Ny restaurang till Nordstan

Uthyrning Vasakronan hyr ut till den nystartade asiatiska restaurangkedjan Woki i Nordstan, Göteborg.


Vasakronan startar miljardprojekt i Göteborg – hyr ut till Scandic

Uthyrning Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan i Gullbergsvass, Göteborg. Det innebär startskottet för Platinan som beräknas stå klar för inflyttning 2020.


Läppstiftet i Göteborg.

Storuthyrning i Göteborg

Uthyrning Vasakronan hyr ut 6 000 kvadratmeter i Läppstiftet.


Taco Bar och Best of Brands öppnar i Kompassen.

Två nya hyresgäster i Kompassen

Uthyrning 2016 etablerar sig ytterligare två nya koncept i Kompassen i Göteborg, Taco Bar och Best of Brands.


Vasakronan hyr ut till grön butik

Uthyrning I Göteborg öppnar Houdini Sportswear en butik, som Vasakronan menar kan vara Sveriges grönaste.


Vasakronan uppgraderar Kompassen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Under 2012 och 2013 har Vasakronan utvecklat handelsplatserna Arkaden och Perukmakaren i centrala Göteborg – nu är det också dags att utveckla Kompassen. Vasakronan investerar 150 miljoner kronor.