Image

Vasakronan startar miljardprojekt i Göteborg – hyr ut till Scandic

Uthyrning Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan i Gullbergsvass, Göteborg. Det innebär startskottet för Platinan som beräknas stå klar för inflyttning 2020.
Publicerad den 3 Februari 2017

Kvarteret Platinan i centrala Göteborg står inför en omfattande förändring. Här planerar Vasakronan för totalt 60 000 kvadratmeter hotell, kontor och butiker. Projektet är planerat att genomföras i två etapper och uthyrningen till Scandic innebär att Vasakronan fattat beslut om projektstart för etapp ett. Etapp ett omfattar 40 000 kvadratmeter och motsvarar en investering om 1,8 miljarder kronor.

– Hyresmarknaden i Göteborg är stark och efterfrågan på moderna kontor i bästa läge är stor. Platinan blir ett efterlängtat tillskott som, i en andra etapp, kan utökas med ytterligare 20 000 kvadratmeter, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg på Vasakronan.

Platinan är Vasakronans första bidrag till stadens vision om den nya Älvstaden.

– Göteborg står inför stora förändringar där stadens vision Älvstaden är basen och riktningen för utvecklingen. Som största kommersiella fastighetsägare i staden är Vasakronan givetvis starkt engagerad i denna utveckling, säger Kristina Pettersson Post.

Med sitt läge intill den nya Hisingsbron menar man att Platinan även har en viktig uppgift att binda samman stadens båda älvstränder.

– Platinan ska vara en plats med dragningskraft dygnet runt. Både för de som har sin arbetsplats i huset och för de som rör sig mellan älvstränderna. Här fyller Scandic en viktig funktion och kommer med sin verksamhet att bidra positivt till folklivet i området, säger Kristina Pettersson Post.

Uthyrningen till Scandic innebär att projektet redan vid projektstart når en uthyrningsgrad om 50 procent. Det nya hotellet planeras ha 362 gästrum, 15 konferensrum inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta på nästan 1 000 kvadratmeter, relaxavdelning, restaurang och takbar. Fastigheten kommer att kännetecknas av transparent arkitektur med stora glaskuber som klättrar på varandra. En tydlig miljöprofil och mycket grönska kommer att prägla det nya hotellet.

Scandic har sedan tidigare fem hotell i de centrala delarna av Göteborg och ytterligare två i regionen.

– Göteborg är en växande region och en strategiskt viktig marknad för oss. Med detta avtal befäster vi ytterligare positionen som den ledande hotelloperatören i centrala Göteborg, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.

– Med vårt nya hotell adderar vi en attraktiv mötes- och eventyta i en fastighet med spännande arkitektur mitt i centrala Göteborg - ett värdefullt tillskott i vår hotellportfölj, säger Peter Jangbratt, landschef för Scandic Hotels i Sverige.

Avtalet är villkorat mark- och bygglov.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige