Image
Beläggningsgraden för Scandic ökade något i maj.

Förbättrad beläggningsgrad för Scandic

Sverige Scandic Hotel noterade en tydlig ökning i antalet bokningar i Sverige när den regeringen meddelade att restriktionerna för inrikesresor skulle hävas. Beläggningsgraden för maj var åtta procent – lågt, men högre än bottenrekordet från april på sex procent.


Jan Johansson, ekonomi- och finansdirektör på Scandic.

Så har hotelljätten förhandlat ner sina hyror

Bolag Hotelljätten Scandic har drabbats svårt av coronapandemins effekter och tillför nu närmare tre miljarder kronor till verksamheten via lån och en nyemission. För Fastighetssverige berättar finansdirektören Jan Johansson mer om kapitalinjektionens betydelse, hur bolaget har förhandlat om hyror med fastighetsägarna och vad man tycker om regeringens stödpaket med hyresrabatter.


Jens Mathiesen.

Scandics beläggning nere i tio procent

Bolag Scandic släpper på torsdagsmorgonen en kommentar kring bolagets ekonomiska situation. Beläggningen under sista veckan i mars var tio procent.


Balder utökar hotellportföljen

Transaktioner Fastighetssverige berättar mer om förvärvet som gör att tungviktaren växer sig än starkare på hemmaplan.


Skanska utvecklar och säljer hotell till LKAB för en halv miljard

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger ett nytt hotell i centrala Kiruna med Scandic Hotels som operatör. Hotellet säljs för 500 miljoner kronor till LKAB som tillträder i samband med färdigställande, hösten 2021.


Midroc välkomnar Scandic till nytt World Trade Center

Bygg/Arkitektur Midroc utvecklar ett nytt World Trade Center i Oceanhamnen, Helsingborg, som även kommer att inrymma ett hotell med 180 rum. Midroc har nu tecknat avtal med Scandic som hotelloperatör.


Scandics signaturhotell byggs till

Bygg/Arkitektur Den 1 september öppnade Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstog i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar hotellets wellnessavdelning The Nest på ett nytt våningsplan.


Skanska investerar 730 miljoner i danskt hotellprojekt

Bygg/Arkitektur Hotellet i Köpenhamn kommer att hyras av Scandic, som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.


Scandic Spectrum.

Scandic öppnar storhotell i Köpenhamn

Bolag Hotellet, som blir det största i Scandics portfölj, planeras att öppna 2021, får 632 rum och ska drivas av HM 2 A/S.


Fördjupad granskning av Scandics köp av Restel

Bolag Den finska konkurrensmyndigheten har idag meddelat att man inleder en fördjupad granskning av Scandic föreslagna förvärv av Restels hotellverksamhet i Finland.


Scandic köper portfölj och blir Finlands största hotelloperatör

Transaktioner Scandic köper finländska Restels hotellverksamhet för 1,1 miljarder kronor. Affären innebär att Scandic blir den största hotelloperatören på den finländska marknaden.


Vasakronan startar miljardprojekt i Göteborg – hyr ut till Scandic

Uthyrning Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan i Gullbergsvass, Göteborg. Det innebär startskottet för Platinan som beräknas stå klar för inflyttning 2020.


Pandox värvar från Scandic

Karriär Martin Creydt, närmast från Scandic, tar plats i Pandox ledningsgrupp.


Scandic kan satsa på fastighetsägande

Bolag Scandic Hotels ser möjligheter i att förvärva hotellfastigheter.


Scandic och Renströmmen storsatsar i Norrköping

Bolag Ökande antal gästnätter och en växande näringslivsregion ligger till grund för att Scandic tillsammans med Renströmmen nu väljer att satsa på en utveckling av Scandic Norrköping City.


Scandic noteras i december

Bolag Scandic, Nordens största hotellkedja, siktar på att noteras på Nasdaq Stockholm.


Satsar halv miljard på Sergel Plaza

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat avtal med Scandic som kommer att hyra 17 800 kvadratmeter i Sergel Plaza i Stockholm. Därutöver kommer Stena att tillskapa 4 000 kvadratmeter butiksyta. Sammanlagt satsar Stena 500 miljoner kronor på fastigheten.


Fiskers tillbaka i vd-stolen på Scandic

Karriär Efter bara ett år som vd för KF fick han i våras sparken. Nu är Frank Fiskers tillbaka som vd för Scandic, en roll han hade även 2007 – 2010.


20 hotell inom fem år

Sverige Scandic planerar att etablera 20 ny HTL-hotell inom fem år.


Nytt hotell till Norra Bantorget

Uthyrning Scandic Hotels nya kedja HTL har även tecknat ett 15-årigt kontrakt för en etablering vid Norra Bantorget.