Image
Liia Nõu, vd för Pandox.
Liia Nõu, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox förlänger 15 Scandic-avtal

Uthyrning Pandox och Scandic Hotels har ingått avtal om förlängning av hyresavtal för 15 hotellfastigheter och en kongressfastighet. Hyresavtalen är omsättningsbaserade med kontrakterad miniminivå och löper över 12–20 år. Parterna åtar sig även att över en flerårsperiod gemensamt investera cirka 700 miljoner kronor i hotellfastigheterna.
Publicerad den 10 Juni 2022

Tolv av fastigheterna ligger i Sverige, två i Finland och en i Norge. Totalt omfattar fastigheterna 3 600 hotellrum.

Majoriteten av hotellen har starka lägen i växande regionala städer med stabil hotellefterfrågan. För att säkerställa hotellfastigheternas potential kommer Pandox och Scandic över en flerårsperiod att gemensamt investera cirka 700 miljoner kronor i produktutveckling, ompositionering och ökad gästkomfort.

– Det är mycket glädjande att fördjupa och förstärka samarbetet med Scandic, som är vår största partner och en av Nordens ledande hotelloperatörer. Det känns extra bra mot bakgrund av det stålbad som vi och hela hotellbranschen genomgått på grund av covid-19. Pandox och Scandic har en samsyn om att det bästa långsiktiga värdeskapandet sker via ett nära samarbete och omsättningsbaserade hyresavtal med gemensamma incitament. Med detta avtal och en starkare hotellmarknad blickar vi framåt mot en ljus framtid, säger Liia Nõu, vd på Pandox.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige