Image
Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox säljer i Kanada

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av Doubletree by Hilton Montreal i Kanada. Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett transaktionspris om cirka 80 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande cirka 567 miljoner kronor. Frånträde planeras ske i det andra kvartalet 2024.


Liia Nõu, vd Pandox.

Pandox vd föreslås som ny JM-ledamot

Bolag JM föreslår att Pandox vd Liia Nõu tar plats i styrelsen som ny ledamot vid kommande årsstämma.


Lobbyn i en av Pandoxs fastigheter.

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Scandic

Uthyrning Pandox har tecknat ett nytt hyresavtal med Scandic Hotels Group för Hotel Pomander i Nürnberg, Tyskland. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med garanterad miniminivå och har lång löptid. Avtalet planeras träda i kraft den 1 mars 2024.


Hotell Mayfair i centrala Köpenhamn och Pandox Chief Commercial Officer, Jonas Törner.

Pandox ska öka disciplinen i kalkylerna

Uthyrning Under måndagen stod det klart att Pandox har knutit till sig Strawberry för driften av Hotell Mayfair i Köpenhamn. Jonas Törner, Chief Commercial Officer på Pandox berättar att utvecklingen i den danska huvudstaden har varit fantastisk och att det finns möjligheter framåt att vässa portföljstrukturen. Samtidigt ska de öka disciplinen i investeringskalkylerna för att anpassa sig till de nya ekonomiska förutsättningarna.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Ökat driftnetto men minskat resultat för Pandox

Bolag Pandox ökade sitt driftnetto samtidigt som bolaget såg resultatet minska under Q2 jämfört med föregående år.


Konceptbild av interiör, lobbyn, som den är tänkt att se ut.

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Scandic i Stockholm

Uthyrning Pandox har tecknat ett hyresavtal med Scandic Hotels Group för ett nytt Scandic Go vid Fridhemsplan i Stockholm. Hyresavtalet, som träder i kraft under andra halvåret 2024, är omsättningsbaserat med garanterad miniminivå och har lång löptid.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Försiktig optimism i Pandox Q1-rapport

Bolag Stabil resultatutveckling och fortsatt återhämtningspotential i affärsresande ger försiktigt optimistisk syn på hotellmarknaden 2023. Men låg transaktionsaktivitet på hotellfastighetsmarknaden ger lägre förvärvstakt än vad Pandox skulle önska.


Så värdefulla är de noterade fastighetsbolagen just nu.

Så värdefulla är bolagen på börsen

Lista Ett stormigt hav med toppar och dalar, så kan börsen beskrivas just nu. Fastighetssverige har tittat på hur värdefulla fastighetsbolagen är på börsen för tillfället.


Liia Nõu, vd Pandox.

Pandox förvärvar hotellfastighet i Stockholm

Transaktioner Pandox har förvärvat och tillträtt Best Western Hotel Fridhemsplan i centrala Stockholm, Sverige. Hotellfastigheten har 221 rum och drivs under ett fast hyresavtal med en privat operatör. Totalt förvärvspris inklusive ett större investeringsprogram uppgår till cirka 400 miljoner kronor med en förväntad stabiliserad direktavkastning om cirka 7 procent.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox köper hotell i Leeds

Transaktioner Pandox har förvärvat och tillträtt The Queens Hotel i centrala Leeds, Storbritannien. Förvärvet inkluderar både hotellfastighet och hotelldrift. Hotellet har 232 rum och kommer att drivas som oberoende varumärke under ett nytt managementavtal med Axiom Hospitality. Totalt förvärvspris uppgår till cirka 53 miljoner pund med en förväntad stabiliserad direktavkastning om drygt nio procent.


Liia Nõu, vd Pandox.

Pandox vd räds inte sämre tider

Bolag Pandox vd Liia Nõu konstaterar att hotellmarknaden visat prov på sin förmåga att övervinna svåra kriser. För Fastighetssverige berättar hon:
– Det mesta gick bra för oss och väsentligt bättre och snabbare än vad alla, inklusive vi själva, trodde i början av året.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox säljer om priset är rätt

Ekonomi/Finansiering Återhämtningen på hotellmarknaden under 2022 var starkare än vad hotellfastighetsbolaget hade vågat hoppats på. Det skriver vd Liia Nõu i bokslutet.


Alviks strand ska utvecklas och bland annat få ett tillskott på 1 300 bostäder.

Trions satsning med 1 300 bostäder till granskning

Bygg/Arkitektur Vasakronan, JM och Pandox är med i utvecklingen av Alviks strand som bland annat ska resultera i 1 300 nya bostäder. Detaljplanen ska granskas till våren med hopp om ett antagande under första halvåret 2024. Fastighetssverige berättar mer om den föreslagna utvecklingen.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Citybox för hotellfastighet i centrala Bryssel

Uthyrning Pandox har tecknat ett hyresavtal med den norska operatören Citybox Hotels för nuvarande NH Brussels Louise som Pandox förvärvade tidigare under 2022. Hyresavtalet förväntas träda i kraft under det första halvåret 2024 då hotellet återöppnar efter en omfattande renovering. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med miniminivå och löper över 25 år med option på ytterligare tio år.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Kraftig resultatökning för Pandox

Bolag Pandox redovisar ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 886 miljoner kronor (617), en ökning med 43,6 procent mot föregående år.


Pandox vd Liia Nõu har utsetts till årets Ruter Dam 2022.

Liia Nõu årets Ruter Dam 2022

Bolag Liia Nõu har utsetts till Årets Ruter Dam 2022 – en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen inom svenskt näringsliv under det gångna året.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox i dubbla affärer: "Ser inget tapp på hotellmarknaden just nu"

Bolag Efter den stora försäljningen i Montreal i fredags slog Pandox även till med ett förvärv samma dag då man köpte ett hotell i Storbritannien för över 400 miljoner kronor. För Fastighetssverige slår Pandox vd Liia Nõu fast att bolaget alltjämt är nettoköpare i grunden, även om det är svårt för säljare och köpare att mötas i sina förväntningar. På hotellmarknaden upplever hon att det fortsatt är bra tryck trots den ekonomiska oron som sprider sig allt mer.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox ingår avtal om försäljning av Montreal-hotell

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av InterContinental Montreal i Kanada. Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett totalt transaktionsvärde om cirka 80 MCAD, motsvarande cirka 660 miljoner kronor. Frånträde planeras ske i det första kvartalet 2023.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox ingår avtal med NH Hotel Group om en hotellfastighet i Bryssel

Transaktioner Pandox AB (publ) har ingått avtal om förvärv av NH Brussels Louise i centrala Bryssel, Belgien. Hotellet har 246 rum och ägs och drivs av NH Hotel Group som är Spaniens största hotellkedja. Avtalet stödjer NH Hotel Groups strategiomläggning i Bryssel där Pandox är en viktig partner. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 35 miljoner euro och finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter.


Liia Nõu, vd för Pandox.

God resultatutveckling för Pandox

Bolag Under fredagsmorgonen presenterade Pandox sitt delårsresultat.