Image
Lobbyn i en av Pandoxs fastigheter.
Lobbyn i en av Pandoxs fastigheter. Bild: Pandox

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Scandic

Uthyrning Pandox har tecknat ett nytt hyresavtal med Scandic Hotels Group för Hotel Pomander i Nürnberg, Tyskland. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med garanterad miniminivå och har lång löptid. Avtalet planeras träda i kraft den 1 mars 2024.
Publicerad den 14 December 2023

– Vi är glada över att kunna välkomna Scandic som hyresgäst till vår nyrenoverade och centralt belägna hotellfastighet i Nürnberg. Hyresavtalet är en bekräftelse på vår förmåga att skapa värde genom att förvärva, utveckla och lyfta underpresterande hotellfastigheter i en internationell miljö. Det är också ett bra exempel på vår modell där vi med hjälp av djup hotellkunskap och fastighetsexpertis transformerar hotellfastigheter baserat på dess unika förutsättningar. Med avtalet har vi säkrat ett viktigt steg i värderesan och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Scandic för att ytterligare öka värdet i både hotellprodukten och hotellfastigheten, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

– Detta är ytterligare ett steg i vår satsning på den tyska tillväxtmarknaden. Övertagandet skapar en god tillväxtmöjlighet tack vare hotellets strategiska läge i kombination med en nyrenoverad fastighet som tillgodoser behoven hos det växande affärs- och fritidssegmentet. Det gläder mig att vi fortsätter utöka vårt väletablerade och långsiktiga samarbete med vår största hyresvärd Pandox, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group.

Pandox förvärvade hotellfastigheten 2019 med ett fast hyresavtal och tog över driften hösten 2021 då hotellet också stängdes för renovering. Hotellet återöppnade i september 2023 i egen regi under namnet Hotel Pomander Nürnberg efter en omfattande renovering och ompositionering. Totalt har cirka 80 MEUR investerats i hotellfastigheten inklusive förvärvsbeloppet.

Hotellet har 311 rum och attraktiva konferensfaciliteter samt generösa publika ytor för mat och dryck, rekreation och coworking för både affärs- och fritidsresenärer. Hotellfastigheten har ett starkt läge i centrala Nürnberg och den är i mycket gott skick, såväl kommersiellt som tekniskt. BREEAM-certifiering pågår.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige