Image
Åsa Wirén.
Åsa Wirén. Bild: Peter Knutson

Åsa Wirén blir ny CFO för Scandic Hotels

Bolag Scandic anställer Åsa Wirén som ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group. Hon har mångårig erfarenhet från liknande roller, närmast från Bonnier Group, där hon arbetat sedan 2016. Hon tillträder sin tjänst senast i april och kommer att ingå i Scandics koncernledning.
Publicerad den 27 Oktober 2021

– Åsa är en stark ledare med bred erfarenhet från finansdirektörsroller på koncernnivå. Med hennes gedigna bakgrund blir hon ett mycket värdefullt tillskott och jag ser fram emot att få välkomna henne till Scandic under en tid av stark återhämtning efter pandemin, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.

Innan Bonnier arbetade Åsa Wirén som finansdirektör på Skistar. Dessförinnan var hon under många år även verksam som revisor och partner på KPMG Sverige. Hon innehar flertalet styrelseposter inom svenskt näringsliv bland annat inom fastighet- och konsultbranschen.
– Att jobba inom hotellbranschen är en dröm för mig, jag älskar service och att vara en del av att forma människors upplevelser. Besöksnäringen är en framtidsindustri och Scandic har med sitt starka varumärke och sin medarbetarkultur mycket goda förutsättningar att efter 18 tuffa månader, fortsätta sin starka utvecklig. Det är en spännande resa som jag nu ser fram emot av vara en del av tillsammans med Jens och mina nya kollegor, säger Åsa Wirén.

Som tidigare meddelats har Scandics nuvarande CFO Jan Johansson valt att lämna Scandic efter sex år i bolaget. Scandic har kommit överens med Jan Johansson om att han kommer att fortsätta som CFO fram till den 28 februari 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige