Image
Hotellet kommer spridas över två plan i fastigheten.
Hotellet kommer spridas över två plan i fastigheten. Bild: Castellum

Castellum ställer om till hotell i kontorsklustret

Uthyrning Castellum inleder ett annorlunda projekt på uppdrag av Scandic Hotels Group. Vid Lilla Bommen i Göteborg förvandlas befintliga kontorslokaler till ett nytt hotell, ett stenkast från centralstationen och med direktkoppling till köpcentrat Nordstan.
Publicerad den 3 Oktober 2024

Lilla Bommen har anor från mitten av 1600-talet som hamn för både lastbåtar och passagerarfartyg. Idag utvecklas området från renodlat kontorsområde till en levande och dynamisk stadsdel, där Castellum har en ledande position i förnyelsen. Med nya Hisingsbron på plats och Västlänkens färdigställande inom räckhåll ökar också Lilla Bommens betydelse som ett centralt nav i den växande citykärnan.
– Detta är en stor och viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen av hela området, nya aktörer och större utbud ger hela området liv och rörelse dygnet runt. På sikt förlängs det långa stråket från Avenyn till Göta älv och hela stan kommer närmare vattnet, säger Helena Dellborg, uthyrare på Castellum.

Det blivande hotellet ingår i kedjans nya koncept Scandic Go, som beskrivs som smart, plånboksvänligt och centralt. Efter öppning kommer Scandic att ha tio hotell i Göteborg. Utöver Scandic Go kommer fastigheten rymma kommersiella aktörer så som gym och restaurang.
– Hotellet blir mycket viktigt för området och helheten, säger Helena Dellborg. Tillsammans med de kompletterande verksamheterna i pipeline bidrar det till att göra Lilla Bommen till en attraktiv, trygg och livfull del av centrum.

Ombyggnationen inleds i början av 2025 med planerad öppning 2026. Förutom den dygnet runt-bemannade lobbyn som erbjuder enklare rätter i avslappnad miljö erbjuder hotellet 176 rum fördelade på två våningar om totalt 4 500 kvadratmeter.
– Scandic kom till oss med en intressant utmaning som vi kommer att leverera på bästa sätt. Vi är glada över att vara en del av både Scandics och stadens fortsatta utveckling, och vi välkomnar dem varmt till Lilla Bommen säger Örjan Rystedt som är vd Region Väst på Castellum.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige