Image

Vasakronan säljer för kvarts miljard

Transaktioner Vasakronan säljer de tre fastigheterna Sicklaön 140:7, 142:1 och 143:1 i Ekudden vis Järla sjö i Nacka till bostadsrättsföreningen Sicklaöarna.
Publicerad den 4 Februari 2011

De tre flerbostadshusen är uppförda mellan 1950 och 1957. Byggnaderna består av 10-11 våningar samt källare och totalt inrymmer fastigheterna 173 lägenheter. Föreningen tillträdde fastigheten den 3 februari.

Försäljningen är en del av Vasakronans strategi att fokusera på kommersiella fastigheter.

– Vår ambition är att fokusera våra resurser på kommersiella fastigheter i de mest attraktiva lägena. Med försäljningen av fastigheterna i Ekudden fortsätter vi att skärpa vår profil och renodla beståndet, säger Lars Johnsson, chef fastighetsinvesteringar på Vasakronan.

Catella har varit Vasakronans rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY