Image
Bild: Unibail Rodamco

Unibail Rodamco säljer för 2,4 miljarder kronor

Transaktioner Unibail Rodamco säljer tre köpcentrum i Stockholm och en Ica Maxi-anläggning i Helsingborg. Köparen är ett konsortium lett av Grosvenor Fund Management (GFM) och köpeskillingen uppgår till cirka 2,4 miljarder kronor.
Publicerad den 14 April 2011
Annons
Image
Haninge Centrum är en av de tre köpcentrum i Stockholmsområdet som Unibail Rodamco nu sålt. Bild: Unibail Rodamco. Bild: Unibail Rodamco
Haninge Centrum är en av de tre köpcentrum i Stockholmsområdet som Unibail Rodamco nu sålt. Bild: Unibail Rodamco.

Handelsfastigheterna har en yta om totalt 98 000 kvadratmeter. Köpcentrumen som Unibail Rodamco säljer i Stockholm är Haninge Centrum, Väsby Centrum och Bålsta Centrum. I Helsingborg säljer man en Ica Maxi-anläggning.

Köpare är ett konsortium bestående av Grosvenor, Bouwinvest Reim och en stor kanadensisk institutionell investerare.
- Vi letar hela tiden efter affärsmöjligheter som skapar värde för våra investorer och vi har haft ögonen på den svenska marknaden en längre tid. Den svenska köpcentrummarknadens fundamenta stödjer tillväxt och det här förvärvet återspeglar vår tilltro till den här marknaden. Vi kommer att fortsätta att övervaka den svenska marknaden för ytterligare köptillfällen framgent, säger James Raynor, investeringschef på GFM.

Rådgivare åt Grosvenor-konsortiet har varit Cederquist, Sweco, RSD Pronordia, KPMG och Cushman & Wakefield. SEB stod för finansieringen.

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige