Image
Linus Nilsson.

Pictet förvärvar nybyggd logistikfastighet i Halmstad

Transaktioner Pictet Alternative Advisors har slutfört förvärvet av en nybyggd logistikfastighet i Halmstad, Sverige. Fastigheten omfattar cirka 18 300 kvadratmeter logistikyta av institutionell kvalitet. Förvärvet genomfördes för Pictets Core Plus-strategi.


Fredrik Toller.

Fredrik Toller ny chef för affärsområde arkitektur på PE Teknik & Arkitektur

Bolag Den 17 januari tillträder Fredrik Toller som chef för PE Teknik & Arkitekturs affärsområde Arkitektur, med plats i företagets ledningsgrupp. Han är landskapsarkitekt LAR/MSA med 20 års erfarenhet av konsultbranschen, senast som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects.


På eftermiddagen den 16 september färdades Kungen och Drottningen i hästanspänd kortege genom centrala Stockholm med anledning av Kungens 50-årsjubileum som Sveriges statschef. Den avslutande delen av kortegevägen till Kungl. Slottet skedde med den kungliga slupen Vasaorden.

Branschprofilen som firade Kungen: "Hedrande"

Sverige Under fredagen bjöds det på jubileumsmiddag till Kungens ära efter 50 år på tronen. Fastighetssverige fick tag i en av de inbjudna gästerna.


Nuvarande Rosenlundsbadet i Jönköping.

Sweco bidrar till bygget av nya Rosenlundsbadet i Jönköping

Bygg/Arkitektur En ny sim- och badanläggning ska byggas i anslutning till det gamla Rosenlundsbadet i Jönköping. Sweco har fått i uppdrag att dels projektleda det komplexa och omfattande byggprojektet, dels ansvara för gestaltning och den arkitektoniska utformningen.


Thomas Hietto tillträder som ny affärsområdeschef på Sweco Finland.

Thomas Hietto utsedd till ny affärsområdeschef för Sweco Finland

Bolag Thomas Hietto tillträder som ny affärsområdeschef för Sweco Finland och blir också medlem i Swecokoncernens ledningsgrupp från den 1 juni 2023. Han efterträder Markku Varis som går i pension efter 30 år inom företaget.


Massor en outnyttjad resurs – men Sverige sämst på återanvändning.

Byggmassor en outnyttjad resurs – men Sverige sämst på återanvändning

Energi/miljö Sand, grus, stenkross och schaktmaterial är resurser i byggbranschen – men i Sverige återanvänds bara en procent. Nu visar en ny rapport att återbruk av de massor som redan finns skulle ge stora vinster.


Visionsbild inifrån ett framtida Nobel Center som ska byggas längs Stadsgårdskajen vid Slussen i Stockholm.

Sweco Architects vinner prestigeuppdrag för Nobel Center

Bygg/Arkitektur Sweco Architects vinner uppdraget att som svensk genomförandearkitekt till den internationella arkitektfirman David Chipperfield Architects i Berlin, bistå i utvecklingen av nya Nobel Center.


Alexandra Hagen, vd för White och Ulla Bergström, divisionschef för Sweco Architects

Artikelserie: Så mår de största arkitektkontoren i Sverige

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren brukar kallas fastighetsbranschens temperaturmätare. Så Fastighetssverige tog tempen på några av landets största kontor för att se hur de ser på läget nu och vad som väntar. Först ut är Sweco Architects och White.


Restaurerade fasader som bildar en attraktiv fond mot Stureplan och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweco får fortsatt helhetsuppdrag för Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Swecos uppdrag är att som huvudarkitekt och konstruktör förverkliga ombyggnationen av k-märkta Sturekvarteret till ett nytt nav för stockholmare. Tre tuffa hållbarhetscertifieringar ska uppnås. Dessutom blir Sweco arkitekt för en helt ny tunnelbaneuppgång. Uppdragen är värda cirka 63 miljoner kronor.


Sweco köper projektledningsföretaget Dayspring.

Sweco köper projektledningsföretaget Dayspring

Bolag Sweco har tecknat avtal om att förvärva det svenska projektledningsföretaget Dayspring AB inklusive dotterbolag. Med förvärvet stärker Sweco sitt erbjudande inom kvalificerad projektledning av ROT-projekt och kompletterar med ett koncept för dialog med hyresgäster i samband med ROT-projekt.


Sweco flyttar in hos Diös i Skellefteå.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco i centrala Skellefteå

Uthyrning Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvadratmeter stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.


David Neuschütz.

David Neuschütz blir chef för Swecos arkitekter i Stockholm

Bolag David Neuschütz blir chef för 200 arkitekter och ingenjörer hos Sweco Architects i Stockholm. Uppdraget blir att leda verksamheten för att ännu tydligare stötta kunderna i att ta vara på den tillväxtpotential som kommer med en grön omställning.


C3 Carbon Cost Compass visar hur olika materialval i byggprojekt påverkar koldioxidutsläpp och ekonomi.

Ny tjänst jämför materials klimatpåverkan

Energi/miljö Swecos nya tjänst minskar klimatpåverkan och kostnader i byggprojekt – Byggvesta Development först ut att testa.


Mari Tastare.

Sweco satsar i Stockholm – värvar från Göteborg

Karriär Sweco Architects utökar inom stadsplanering i Stockholm för att möta den växande efterfrågan på hållbar stadsutveckling med grön omställning och social hållbarhet. Den nytillsatta chefen för gruppen inom Planering & Urban Design blir Mari Tastare som lämnar sin tjänst som planchef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.


Fortinovas nya fastigheter.

Fortinova förvärvar fem kommersiella fastigheter

Transaktioner Fortinova har genom helägda dotterföretag ingått avtal med ett antal privata aktörer avseende förvärv av fem kommersiella fastigheter med attraktiva lägen i Göteborg, Kungsbacka och Trollhättan. Fastigheternas beteckningar är Göteborg Högsbo 6:8, Göteborg Högsbo 7:5, Kungsbacka Varla 2:391, Trollhättan Hjulet 2 & Trollhättan Hjulet 6.


Kungsholmsporten.

Ursus köper Kungsholmsporten

Transaktioner Ursus har förvärvat två fastigheter vid Hornsbergs strand i Stockholm tillsammans med minoritetsägaren Cavendo Asset Management. Säljare var Afa Fastigheter.


Kvarteret Roten i Umeå med 277 studentbostäder är en av K2A:s byggnader som kommer att klimatriskinventeras och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad iDrift.

K2A genomför Sveriges största miljöcertifiering

Bolag K2A är först i Sverige med att miljöcertifiera och klimatriskinventera samtliga byggnader.


NCC.

NCC säljer den finländska teknik- och arkitekturverksamheten Optiplan till Sweco

Transaktioner NCC har sålt sitt dotterbolag Optiplan till Sweco. Optiplan erbjuder teknik- och arkitekturlösningar till byggindustrin i Finland. Försäljningen förväntas få en positiv resultateffekt på cirka 40 miljoner kronor för NCC Building Nordics under det fjärde kvartalet 2020.


Sweco utvecklar ett "Silicon Valley" i Kina.

Sweco utvecklar ett “Silicon Valley" i södra Kina

Bygg/Arkitektur Sweco har fått i uppdrag att utveckla en ny High-Tech Park på ön Hainan i södra Kina. Området blir ett nytt landmärke för Kina och en föregångare inom innovation, hållbar design och teknik, som ska attrahera internationella tech-företag.


Här är tredje kvartalets mest profilerade värvningar

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under det tredje kvartalet 2020. Här är hela listan.