Image
Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst.
Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst. Bild: Wikimedia commons

Tungt tapp – Finansinspektionen lämnar Hufvudstaden

Uthyrning Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst, det rapporterar Dagens industri. Myndigheten är Hufvudstadens tredje största hyresgäst men kommer att lämna sina 7 000 kvadratmeter när kontraktet går ut vid nästa årsskifte. Finansinspektionen kommer nu istället att ta över ytor i Skandiahuset som Klarna lämnat.
Publicerad den 13 December 2023

Finansinspektionen har suttit på Brunnsgatan 3 vid Stureplan i Stockholm med Hufvudstaden som hyresvärd i snart 16 år. Lokalerna är på 7 000 kvadratmeter och fördelade på sju våningsplan.

Nu är dock en flytt beslutad, då kontraktet med Hufvudstaden går ut vid nästa årsskifte, det rapporterar Dagens Industri. I slutet av nästa år går flyttlasset till Sveavägen 44, det klassiska Skandiahuset som är Skandias före detta huvudkontor, ägt av Skandia fastigheter. De nya lokalerna är mindre på 5 000 kvadratmeter och fördelade på två våningsplan.

– Nuvarande lokaler passar inte hur vi vill arbeta, uppger Finansinspektionens pressekreterare Vidar Lindgren i ett mejl till Di.

Den nya årshyran är omkring 9 000 kronor per kvadratmeter, mot 5 600 i nuvarande lokaler. Multiplicerat med respektive yta blir det 45 miljoner kronor på Sveavägen mot omkring 40 miljoner kronor på Brunnsgatan.

Vidar Lindgren uppger för Di att det nya läget trots det blir "billigare än om vi skulle suttit kvar i nuvarande lokaler, utifrån storlek på lokalen och nödvändiga anpassningar", som baserar det på vad den nya hyran hos Hufvudstaden sannolikt skulle bli.

Finansinspektionen kommer ta över ytor i Skandiahuset som Klarna lämnat. Klarna hyr nu 18 000 kvadratmeter i huset, mot tidigare 23 000 kvadratmeter.

Hufvudstadens största hyresgäster och ytan de hyr, enligt årsredovisningen för 2022:
Danske Bank: 10 800 kvm
Advokatfirman Vinge: 7 800 kvm
Finansinspektionen: 7 200 kvm
KG10: 6 000 kvm
Cecil Coworking: 3 200 kvm

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige