Image
Hufvudstadens Vildmannen 7 i Bibliotekstan är nu fullt uthyrd.

Hufvudstadens Vildmannen 7 fullt uthyrd

Uthyrning Yoga- och träningsvarumärket lululemon växer och öppnar en ny butik på Biblioteksgatan 9 i Bibliotekstan i en lokal som innehar en yta om cirka 400 kvadratmeter. Etableringen av lululemons butik är den sista i raden av nya butiker som öppnar i den återuppbyggda fastigheten Vildmannen 7 vilket innebär att fastigheten är fullt uthyrd.


Femman får ny hyresgäst: Mr Cake.

Hufvudstaden hyr ut till Mr Cake i Femman

Uthyrning I maj öppnar Mr Cake i på gatuplan i Femman, Nordstan. Bakom konceptet står konditorn Roy Fares. Detta blir företagets andra etablering i Göteborg


Caia Cosmetics öppnar butik på NK Göteborg.

Caia Cosmetics öppnar på NK Göteborg

Uthyrning Caia Cosmetics öppnar sin första fysiska butik i Göteborg på NK den 1 juni.


Fredrik Ottosson framför Kv Johanna. Obs. Bilden är ett montage.

Första hyresgästerna klara – så fortsätter Hufvudstaden uthyrningsarbetet i jätteprojektet

Uthyrning De tre första hyresgästerna i Hufvudstadens jätteprojekt Kvarteret Johanna i Göteborg är klara. Med tre viktigare aktörer på plats berättar Fredrik Ottosson, chef för affärsområde Göteborg på Hufvudstaden, för Fastighetssverige om uthyrningsarbetet, varför man valt at börja med att sätta serviceutbudet, om att plocka in sin egen coworking i projektet och vem som tar över uthyrningsansvaret efter Marcus Sandahl.


Kvarteret Johanna ska stå färdigt 2026.

Mega-projektet får sina första hyresgäster

Uthyrning På nära 5 000 kvadratmeter kommer takrestaurang, gym och coworking flytta in i Kvarteret Johanna. Tillsammans utgör de 15 procent av den totala ytan.


Till vänster syns en illustration av Hufvudstadens bearbetade förslag från oktober 2023. Sedan dess har ytterligare förslag lämnats in där den översta våningen tagits bort så att våningsplan nio utgör det översta planet. Det är nu med den utgångspunkten som detaljplanen ska ut på samråd.

Nya bud inför samråd – så förändras påbyggnaden i NK-kvarteret

Bygg/Arkitektur Hufvudstadens ambitiösa tillbyggnadsplaner för NK-kvarterets tak förändras inför samrådet. Fastighetssverige berättar mer.


Anders Nygren framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Hufvudstaden behöver jaga och skörda frukterna

Bolag Hufvudstaden är inte nöjda. Vakanserna i beståndet har ökat under 2023. Men vd Anders Nygren känner tillförsikt för året som precis har börjat och för att råda bot på vakanserna så väntar nu jakt och gnetande säger han. Med år av stora investeringar så finns nu anledning att dra ner på takten är slutsatsen.


Hufvudstaden har gjort klart med en ny hyresgäst till Bibliotekstan i Stockholm.

Svenskt modemärke väljer Hufvudstaden för sin första butiksetablering

Uthyrning I början av 2024 öppnar det svenska modevarumärket Teurn Studios sin första fysiska butik på Jakobsbergsgatan 9 i Bibliotekstan i Stockholm. Butiken kommer att inneha en yta på 80 kvadratmeter och får Hufvudstaden som hyresvärd.


Huset Vildmannen

Ny hyresgäst till Hufvudstadens Vildmannen

Uthyrning Efter sommaren 2024 öppnar smyckesvarumärket Vanbruun en cirka 130 kvadratmeter stor butik på Jakobsbergsgatan 6 i Bibliotekstan.


Stockholm.

Heta Göteborgsuppstickaren öppnar första butiken i Stockholm

Uthyrning Hållbara utmanaren gör sin första etablering i huvudstaden.


Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan.

Två nya uthyrningar i Hufvudstadens Bibliotekstan

Uthyrning Under våren 2024 öppnar de svenska varumärkena By Malina och Soft Goat en ny gemensam flaggskeppsbutik om cirka 115 kvadratmeter på Jakobsbergsgatan 3 i Bibliotekstan. By Malina skapar brudkollektioner, accessoarer och ready to wear för kvinnor, Soft Goat skapar kashmirplagg av premiumkvalitet.


Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst.

Tungt tapp – Finansinspektionen lämnar Hufvudstaden

Uthyrning Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst, det rapporterar Dagens industri. Myndigheten är Hufvudstadens tredje största hyresgäst men kommer att lämna sina 7 000 kvadratmeter när kontraktet går ut vid nästa årsskifte. Finansinspektionen kommer nu istället att ta över ytor i Skandiahuset som Klarna lämnat.


Skandia-Teatern i Stockholm.

Stockholms filmfestival blir ny hyresgäst i Skandia-Teatern

Uthyrning Skandia-Teatern på Drottninggatan i Stockholm kommer att fortsätta som biograf när lokalerna byter hyresgäst nästa år. Hufvudstaden har tecknat ett hyresavtal med Stockholms filmfestival som tar över biografen den 1 februari.


Marcus Sandahl blir sälj- och uthyrningschef på Platzer.

Platzer plockar ny chef från Hufvudstaden

Karriär Platzer rekryterar Marcus Sandahl som ny sälj- och uthyrningschef med start senast 1 maj 2024. Med lång branschkunskap och stort engagemang kommer han att aktivt bidra till att utveckla och driva sälj- och kundresan på Platzer. Han kommer närmast från ett uppdrag som uthyrningschef i ett stort fastighetsutvecklingsprojekt på Hufvudstaden.


Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Nygren: "Lyhörda för nya behov hos kontorskunderna"

Bolag Anders Nygren, vd för Hufvudstaden, är nöjd med att bolaget går mot strömmen och redovisar ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan.
– Vi har levererat ett stabilt resultat för tredje kvartalet med tanke på rådande konjunktur och stor osäkerhet i vår omvärld, säger han till Fastighetssverige i en rykande färsk intervju.


Femmans gula kub

Euronics öppnar sin andra butik i Göteborg

Uthyrning I december öppnar elektronikkedjan Euronics på gatuplanet i Femman, Nordstan. Euronics erbjuder hemelektronik och butiken i Femman blir deras andra i Göteborg.


Mobello öppnar butik i Femman i Göteborg.

Hufvudstaden hyr ut till Mobello i Femman

Uthyrning I november öppnar butikskedjan Mobello sin första butik i Göteborg i Gallerian Femman. Mobello erbjuder accessoarer till mobilen i form av mobilskal, plånböcker och hörlurar.


Hufvudstadens fastighet Hästhuvudet 13 i korsningen Sveavägen-Kungsgatan.

Hufvudstaden hyr ut 1 500 kvadratmeter på Sveavägen

Uthyrning I början på nästa år välkomnar Hufvudstaden två hyresgäster, Simon Kucher och HCL Tech, till fastigheten Hästhuvudet 13 som är belägen i korsningen Sveavägen-Kungsgatan.


Örjan Rystedt region vd för Castellum, Christina Heikel stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren och Fredrik Ottosson, affärsområdeschef på Hufvudstaden, kommenterar hur de ser på kontorsmarknaden i Göteborg. Bilden är ett montage med visionen för Första Långgatan och Masthuggstorget där många av kontorsetableringar har skett senaste åren – och där fler väntar.

Nya kontorsanalysen – så mår Göteborgsmarknaden om ett decennium

Göteborg Från underskott till överskott. Från tre procents vakans till tio. Och med 36 projekt i pipeline från 25 ägare eller byggherrar det kommande decenniet så skulle man kunna tro att kontorsbehovet skulle vara löst. Men så verkar inte bli fallet enligt en rapport från Citymark Analys.


Newbie utökar i Femman.

Newbie utökar sin butik i Gallerian Femman i Göteborg

Uthyrning Newbie i Gallerian Femman växer och flyttar till större lokaler. Mot slutet av året öppnar man en ny butik om ca 200 kvadratmeter. Varumärket flyttar därmed till ett annat läge på gatuplan i gallerian.