Image
Stone Island flyttar till Bibliotekstan i Stockholm.

Stone Island öppnar ny butik i Bibliotekstan

Uthyrning Det italienska varumärket Stone Island öppnar i början av 2023 en ny butik på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Varumärket byter därmed adress och stänger sin befintliga butik på Mäster Samuelsgatan 2.


Gallerian Femman i Nordstan

Hufvudstaden gör plats för knivar och skor

Uthyrning Under våren 2023 öppnar hem- och köksinredningsbutiken Cervera och skobutiken Deichmann nya butiker i gallerian Femman i Göteborg. De båda butikerna kommer att ligga bredvid varandra i två lokaler på gatuplan om ca 380 kvadratmeter vardera.


NK-huset i Stockholm.

Hufvudstadens plan: Nytt tillskott på NK-taket

Bygg/Arkitektur Det här vill fastighetsjätten tillföra den klassiska byggnaden mitt i Stockholms city.


Hufvudstaden anlitar Colliers för uthyrningsuppdrag i Göteborg.

Hufvudstaden anlitar Colliers för uthyrningsuppdrag i Göteborg

Uthyrning Hufvudstaden har anlitat Colliers för ett exklusivt uthyrningsuppdrag avseende 800 kvadratmeter kontor. Fastigheten som är belägen i Nordstan i centrala Göteborg, erbjuder moderna och ljusa lokaler på bästa läge, högst upp i huset.


Hufvudstaden siktar på att öka ytorna för kontor och handel i city genom en påbyggnad på fastigheten Orgelpipan 7.

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.


Anders Nygren, vd för Hufvudstaden framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Hufvudstaden redovisar marginellt lägre förvaltningsresultat i tredje kvartalet

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Hufvudstaden redovisar ett marginellt lägre förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan.


Huset Vildmannen

Hufvudstaden tar in doftande hyresgäst

Uthyrning Efter en total återuppbyggnad står nu Vildmannen 7 redo att välkomna sin första butikshyresgäst. På klassisk mark i Bibliotekstan, i hörnet Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan, kommer Chanel Fragrance and Beauty Boutique att flytta in under 2023.


Huvudstaden satsar igen på upplevelsekoncept i femmanhuset

Selfiemuseum flyttar in i Nordstan

Uthyrning I slutet av oktober öppnar Milajki i Femman, en del av gallerian Nordstan i Göteborg. Milajki beskrivs som ett selfiemuseum där besökaren möts av en färgsprakande och fantasirik fotovänlig miljö.


Fabrique öppnar nytt i Gamla stan.

Hufvudstaden hyr ut till Fabrique

Uthyrning Efter årsskiftet 2022/23 öppnar Fabrique ett nytt bageri i en av Hufvudstadens fastigheter på Slussplan 5-9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen uppnår cirka 240 kvadratmeter och kommer delas upp i en butiks- och bageridel.


Snart är gluggen in i kvarteret Johanna ett minne blott

Höjdlängtan satte stopp för 'Brända tomten'

Bygg/Arkitektur När huset på Södra Hamngatan 47 brann ner för nästan exakt 17 år sedan skapades ett hålrum i Göteborgs stadsbild. Sedan dess har platsen gått igenom olika ägare, konflikter, arkitektritade förslag och dessutom varit en omdiskuterad speakers corner som huserade två getter. Nu har till slut ett första spadtag tagits för det framtida kvarteret Johanna som ska växa fram de kommande åren.


Fredrik Ottosson och Anders Nygren framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Jättesatsningen i gång – så vill Hufvudstaden växa i Göteborg

Bolag Hufvudstaden har inlett arbetet med utvecklingen av jätteprojektet Kvarteret Johanna i Göteborg. Efter att första spadtaget tagit berättar vd:n Anders Nygren och Göteborgschefen Fredrik Ottosson om storsatsningen och arbetet med kvarteret samt hur man vill växa i Göteborg framöver.


Anders Nygren, vd för Hufvudstaden.

Hufvudstaden minskade förvaltningsresultatet under Q2

Bolag Hufvudstaden redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan.


Aim´n öppnar en butik hos Hufvudstaden i Bibliotekstan i Stockholm.

Hufvudstaden välkomnar Aim’n till Bibliotekstan

Uthyrning Den 25 augusti öppnar det svenska träningsvarumärket Aim’n en temporär butik om cirka 120 kvadratmeter på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Det blir varumärkets första fristående butik i Stockholm. Aim’n skapar tränings- och fritidskläder för kvinnor.


Italienskt premiummärke till Bibliotekstan.

Italienskt premiummärke till Bibliotekstan

Uthyrning Till hösten öppnar det italienska premiumvarumärket Technogym en konceptbutik om cirka 150 kvadratmeter i en av Hufvudstadens fastigheter på Smålandsgatan 20 i Stockholm. Det blir träningsvarumärkets första butik i Sverige men de är redan etablerade i storstäder som Milano, Zürich och Köpenhamn. Detta innebär även att i princip samtliga av Hufvudstadens butikslokaler i Stockholm nu är uthyrda.


Det norska varumärket Julie Josephine Essentials öppnar hos Hufvudstaden i Bibliotekstan i Stockholm.

Hufvudstaden välkomnar Julie Josephine Essentials till Bibliotekstan

Uthyrning Till hösten 2022 välkomnar Hufvudstaden det norska varumärket Julie Josephine Essentials till Norrmalmstorg 14 i Bibliotekstan. Pop-up butiken om knappt 100 kvadratmeter blir varumärkets första i Sverige. Julie Josephine skapar klädkollektioner för kvinnor med fokus på komfort och kvalitet.


Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan.

Träningskoncept öppnar hos Hufvudstaden

Uthyrning I höst öppnar ett helt nytt träningskoncept på Norrlandsgatan 10 i Stockholm. Ignite Training Hub blir en ny premiumanläggning med högintensiv gruppträning som specialitet. Träningsanläggningens lokaler utgör cirka 800 kvadratmeter på gatuplan i Hufvudstadens nyrenoverade fastighet belägen i korsningen Norrlandsgatan och Smålandsgatan.


Anders Nygren, vd för Hufvudstaden.

Rejält förbättrat resultat för Hufvudstaden

Bolag Hufvudstaden redovisar ett ökat förvaltningsresultat i första kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan. Även resultatet var kraftigt förbättrat jämfört med Q1 2021.


Marcus Sandahl har fått ett tungt uppdrag i Hufvudstadens jätteprojekt Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Lämnar NCC för att starta eget: "Gigjobbare i en traditionell bransch"

Bolag Efter elva år lämnar Marcus Sandahl NCC och startar upp Sandahl Fastighetspartner i bolaget Gört AB. För Fastighetssverige berättar han om beslutet, satsningen, målsättningen, tunga uppdraget för Hufvudstaden och om att bli en gigjobbare i en traditionell bransch.


Hufvudstaden hyr ut på Drottninggatan.

Två nya restaurangkoncept och en nagelsalong öppnar på Drottninggatan

Uthyrning Hufvudstaden välkomnar tre nya aktörer till Drottninggatan i Stockholm.


Hufvudstaden tecknar stort kontorsavtal i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar stort kontorsavtal i Nordstan

Uthyrning Alektum Group AB har förlängt sitt hyresavtal om 5 500 kvadratmeter med Hufvudstaden vid Nils Ericsonsgatan 17 i Nordstan, Göteborg. Dessutom tecknas ett hyresavtal med Hufvudstaden gällande en ny lokal för verksamheten i Stockholm gällande kontor om 333 kvadratmeter på Kungsgatan 32.