Image
Wihlborgs styrelseordförande Anders Jarl, Atrium Ljungbergs nya finanschef Ulrika Danielsson och Hufvudstadens vice vd Anders Nygren är några av de branschprofiler som insynshandlade i november.

Så insynshandlade branschtopparna i november

Lista Atrium Ljungbergs nya finanschef Ulrika Danielsson gjorde sitt första insynsköp och Wihlborgs ordförande sålde stort i bolaget under november. Här presenterar Fastighetssverige en lista på den handel som gjordes i branschens bolag under årets näst sista månad.


Hufvudstaden, med Ivo Stopner som vd, äger de mest centrala fastigheterna i Stockholm och Göteborg – fastigheter som har tagit mycket stryk under pandemin.

Så mycket har Hufvudstaden gett i hyresrabatter – kartläggning av bolagets utveckling genom pandemin

Bolag Med sitt fokus på de mest centrala butikerna och kontoren i Stockholm och Göteborg har Hufvudstaden tagit mycket stryk av pandemin och bolaget handlas till den klart största rabatten av de noterade fastighetsbolagen. På torsdagen lämnade Hufvudstaden sin Q3-rapport och bolaget spår att vakansgraden även framöver kommer att ligga "över den normala". Fastighetssverige har kartlagt bolagets utveckling – bland annat hyresstöd, vakansgrad och substansvärdeutveckling – genom pandemiperioden.


Visionsbild, Kvarteret Johanna.

Forsen står för byggledningen i Hufvudstadens storsatsning

Bygg/Arkitektur Forsen hjälper Hufvudstaden med byggledningen när kvarteret Johanna i Fredstan utvecklas.
– Det här är Hufvudstadens största projekt under 2000-talet, så det är mycket spännande att få vara en del av det här, säger Kristofer Ehrenborg, byggledare Forsen.


Sveriges snyggaste kontor
Cecil Coworking, Digiwise och King är finalister i 2021 års upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor! Missa inte prisutdelningen på Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm!

Sveriges Snyggaste Kontor: Här är de tre finalisterna

Stora Kontorsdagen Ett coworking-kontor, en digital byrå och en mobilspelsutvecklare. Där har du finalisterna i Sveriges Snyggaste Kontor 2021. Den slutliga segraren presenteras på Stora Kontorsdagen den 18 november på At Six i Stockholm.


Till vänster syns samrådsförslaget med två våningars påbyggnad och en ny fasad för Hufvudstadens fastighet Orgelpipan 7. Till höger syns en skiss på bearbetning av samrådsförslaget där påbyggnaden minskats med en våning och den befintliga fasaden behålls.

Hufvudstadens city-projekt kan minskas ner – så kan det förändras

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden vill bygga ut sin cityfastighet intill Åhlénshuset med flera våningar och närmare 5 000 kvadratmeter yta – efter samrådet föreslår dock stadsbyggnadskontoret en minskning för att gå vidare med projektet. Fastighetssverige berättar mer.


Retailkoncept öppnar i Bibliotekstan.

Retailkoncept öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Den 14 oktober öppnar det nya co-retailkonceptet Friends of Bibliotekstan i en lokal om 125 kvadratmeter på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Konceptet bygger på olika teman som styr utbudet under några månader åt gången.


Ivo Stopner.

Hufvudstaden har emitterat sin första gröna obligation

Bolag Hufvudstaden har under gårdagen framgångsrikt genomfört sin första emission av gröna obligationslån om sammanlagt en miljard kronor inom ramen för det befintliga MTN-programmet som nyligen utökades till tolv miljarder kronor.


Hufvudstaden välkomnar Pantamera till Hötorget.

Hufvudstaden tar Pantamera till Hötorget

Uthyrning Snart öppnar Stockholm citys snabbaste pantmottagning på Hötorgets tunnelbaneplan i korsningen Kungsgatan och Sveavägen. Det är ett nytt koncept framtaget av Returpack/Pantamera med syfte att öka servicen till Stockholmarna och vara ett komplement till citynära butiker som kan ha svårt att ta emot stora volymer pant.


Hamburgerkedjan Flippin’ Burgers flyttar in hos Hufvudstaden i Bibliotekstan.

Hamburgerkedja flyttar in hos Hufvudstaden

Uthyrning I början av oktober 2021 öppnar Flippin’ Burgers en ny restaurang i Hufvudstadens fastighet på Norrlandsgatan 16 i Bibliotekstan. Den nya restaurangen är på cirka 450 kvadratmeter.


Hufvudstaden tar in BLK DNM som ny hyresgäst till Bibliotekstan.

Hufvudstaden tar in ny hyresgäst till Bibliotekstan

Uthyrning I månadsskiftet av september-oktober öppnar BLK DNM en ny butik på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan. Butiksytan är 140 kvadratmeter stor och kommer att fokusera på BLK DNM’s fulla sortiment med bas i denim och läder för både män och kvinnor.


Hufvudstaden tar in pop-up-koncept till Bibliotekstan.

Hufvudstaden tar in pop-up-koncept till Bibliotekstan

Uthyrning Den 28 augusti öppnade Prada en pop-up butik i Hufvudstadens fastighet på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Den nya etableringen om cirka 125 kvadratmeter kommer att vara tidsbegränsad och erbjuda kedjans nya koncept Prada Outdoor.


Åsa Roslund.

Förbättrat resultat för Hufvudstaden: "Vi är på rätt väg"

Bolag Under det andra kvartalet förbättrade Hufvudstaden de flesta av sina nyckeltal och vakansgraden sjönk jämfört med samma period 2020. För Fastighetssverige berättar finanschefen Åsa Roslund om hur bolaget arbetet för att vända trenden under pandemin och varför de nu är på rätt väg.


Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan.

Hufvudstaden tecknar hyresavtal på 2 000 kvadratmeter kontor i Nordstan

Uthyrning Revisionsbyrån Grant Thornton har valt att förnya sitt hyreskontrakt med Hufvudstaden gällande en kontorslokal om 2 000 kvadratmeter på Östra Hamngatan 26 i Nordstan, Göteborg. Lokalerna kommer att genomgå en renovering för att anpassas till ett än mer flexibelt arbetssätt.


Kedjan Normal öppnar hos Hufvudstaden på Klarabergsgatan.

Hufvudstaden välkomnar ny butik på Klarabergsgatan

Uthyrning Hösten 2021 öppnar Normal en ny butik i Hufvudstadens fastighet på Klarabergsgatan 56 i Stockholm. Den nya butiken om drygt 500 kvadratmeter kommer erbjuda kedjans fulla stortiment av produkter för hushållet inom hårvård, hudvård, smink, rengöring och snacks med mera.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner om avskedet från Hufvudstaden

Bolag Efter 22 år på vd-posten hos Hufuvdstaden tackar Ivo Stopner för sig och går i pension. För Fastighetssverige berättar han om beslutet att dra sig tillbaka, om det återstående halvåret och om vad han ser fram emot med pensionärslivet.


Anders Nygren.

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner går i pension vid årsskiftet

Bolag Hufvudstadens vd Ivo Stopner har meddelat styrelsen att han önskar utnyttja sitt 60-årsavtal och gå i pension. Ivo Stopner har varit vd i Hufvudstaden sedan 1999.


Illustration.

Hufvudstaden väljer NCC för centrala utvecklingen

Bolag Hufvudstaden utvecklar Kvarteret Johanna i Göteborg och väljer NCC som totalentreprenör.


Hufvudstadens vd Ivo Stopner.

Fortsatt trögt för Hufvudstaden

Bolag Hufvudstaden redovisar lägre hyresintäkter och bruttoresultat, fortsatt negativa värdeförändringar och lägre substansvärde än vid årsskiftet.


John Lethenström.

Hufvudstaden inleder arbete mot svartjobb

Bolag Hufvudstaden AB inleder nytt arbete kring byggbranschens kanske mest eftersatta hållbarhetsfråga – svartjobb.