Image
Olof Andersson, vd för Trianon.
Olof Andersson, vd för Trianon. Bild: Trianon

Trianon köper ut hälftenägd fastighet i Svedala

Transaktioner Trianon förvärvar resterande 50 procent av ett tidigare delägt bolag som äger butiks- och bostadsfastigheten Svedala 8:16 i centrala Svedala. Fastigheten har en yta om cirka 3 400 kvadratmeter, innehållande en Hemköpbutik och sex lägenheter. Därtill finns stora utvecklingsmöjligheter.
Publicerad den 2 Juni 2022

Avtal har tecknats om förvärv av resterande 50 procent av fastigheten Svedala 8:16 i centrala Svedala. Förvärvet innebär att Trianon blir helägare till fastigheten som idag innehåller en framgångsrik och lönsam Hemköpbutik med stark förankring i Svedala.

Det underliggande fastighetsvärdet är 39 miljoner kronor, vilket motsvarar ett pris om 11 500 kronor per kvadratmeter.

Förvärvet har skett genom köp av säljarens andel i bolaget. Tillträde har ägt rum den 1 juni 2022.
– I utmanande tider ges möjligheter till bra förvärv. Nu stärker vi vår position ytterligare i centrala Svedala där vi nu både har väl fungerande handel och flertalet bostadsfastigheter samt i framtiden nyproduktion av cirka 200 bostäder, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige