Image
Från vänster: Morgan Palmgren, Jonas Karlsryd och Linus Svensson, nya på Trianon.

Trianon värvar trio till nyckelroller

Karriär För att öka takten ytterligare inom förvärv, värdeskapande investeringar och nyproduktion har Jonas Karlsryd tillträtt rollen som transaktionschef och för att utveckla och förstärka Trianon inom nyproduktion har Morgan Palmgren och Linus Svensson rekryterats som affärs-/projektutvecklare nyproduktion.


Malmö.

De byggde mest i Malmö 2020

Bolag Bostadsbyggandet i Malmö höll en fortsatt hög nivå under 2020 och 3 580 nya bostäder färdigställdes, en ökning med drygt 200 bostäder jämfört med 2019. Fastighetssverige berättar mer detaljer om byggandet i landets tredje största stad förra året och presenterar vilka branschaktörer som hade högst produktion.


Nutida flygfoto över Rosengårds centrum från nordöst. Det är det södra området vid von Rosens väg till vänster i bild och norra området vid von Lingens väg till höger i bild som ska utvecklas i den första etappen.

Så byggs första delen av Rosengård centrum ut

Bygg/Arkitektur Trianon investerar kraftigt på att förtäta handelsfastigheten i Rosengård – här är planerna för den första etappen av utvecklingen.


Olof Andersson.

Trianon köper av kommunen i Svedala

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om förvärv av bostäder i centrala Svedala omfattande cirka 14 000 kvadratmeter fördelat på 208 lägenheter samt byggrätter och en utvecklingsfastighet för ytterligare bostads- och fastighetsutveckling. Det överenskomna fastighetsvärdet är 169 miljoner kronor.


Olof Andersson.

"Jag är fullständigt livrädd för att missa en affär"

Bolag Olof Andersson har varit vd för Trianon i snart 15 år och under den tiden utvecklat bolaget till ett fastighetsvärde som ligger nära tio miljarder kronor och ett börsvärde på över fem miljarder. Under Fastighetsmarknadsdagen Skåne berättade han bland annat om resan sedan starten, hur han ser på ökade vakanser inom handelsfastigheter och varför han alltid svarar i telefon.


Olof Andersson.

Därför vill Trianon sälja halva Rosengård centrum

Bolag Trianon har tecknat ett Letter of Intent med avsikt om försäljning av 50 procent av Rosengård centrum i Malmö. För Fastighetssverige berättar vd:n Olof Andersson om hur affären uppstod och varför bolaget behöver en partner för framtiden.


Olof Andersson.

Trianon: Förvaltningsresultat upp 33 procent i Q4

Bolag Trianons förvaltningsresultat ökade med 33 procent under Q4 och med 30 procent för helåret. Bolaget föreslår 1,80 kronor per aktie i utdelning.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Jacob Karlsson och Olof Andersson medverkar på Fastighetsmarknadsdsgen Skåne.

Jacob Karlsson och Olof Andersson till Fastighetssveriges digitala Skåne-event

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Den 11 mars hålls Fastighetsmarknadsdagen Skåne – ett helt digitalt event med fokus på den skånska fastighetsmarknaden. Vi använder ett avancerat tekniksystem som innebär att du kommer så nära ett fysiskt event man kan komma.
Bland talarna på seminariet återfinns de tunga skånska fastighetsprofilerna Olof Andersson och Jacob Karlsson.


Olof Andersson och Boris Lennerhov var konkurrenter inom frukt och grönsaker på 1990-talet. Nu blir de radarpar som vd och ordförande i Trianon.

Grönsakshandlarna i Trianontoppen

Bolag Fastighetssverige berättar historien om hur Ullared-Boris Lennerhov blev ordförande i Trianon. "Vi hade inte hörts på 20 år."
(Givetvis berättar vi lite om Ullared och tv-såpan också.)


Mats Cederholm lämnar över ordförandeklubban i Trianon.

Trianon byter ordförande

Bolag Boris Lennerhov, styrelseledamot och vice ordförande i Trianon och ordförande bland annat i Gekås AB, har inom bolagets styrelse utsetts till ny styrelseordförande i Trianon intill tiden för nästa årsstämma. När nuvarande ordförande Mats Cederholm nu lämnar sin post, gör han det efter tio händelserika år i Trianons utveckling.


Olof Andersson.

Trianon hyr ut i Malmö

Bolag Trianon har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Statens servicecenter som kommer att hyra 835 kvadratmeter i en av Entréfastigheterna på Värnhem i Malmö.


Trianon och Wallfast utvecklar i Burlöv.

Trianon och Wallfast köper stort utvecklingsprojekt i Burlöv

Transaktioner Trianon och Wallfast har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Burlöv Tågarp 15:4 omfattande handelsfastigheten Burlöv Center om 43 000 kvadratmeter samt tillhörande 48 000 kvadratmeter detaljplanerade bostadsbyggrätter med potential för ytterligare 100 000 kvadratmeter BTA bostäder. Det överenskomna fastighetsvärdet är 500 miljoner kronor.


Olof Andersson.

Trianon: Stora positiva värdeförändringar

Bolag Trianons Q3-rapport visar ett förvaltningsresultat som ökar med 26 procent och värdeförändringar på fastigheter om 217 Mkr.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Olof Andersson, vd för Trianon.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – Profilen: Olof Andersson

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Olof Andersson är grönsakshandlaren som gav sig in i fastighetsbranschen och skapade det börsnoterade miljardbolaget Trianon, där han fortfarande är största ägare. Möt Trianon-vd:n på Fastighetsmarknadsdagen Skåne den 12 november.


Silorna i Limhamn ska bli bostadsrätter.

Stadsbyggnadsnämnden ger klartecken till siloprojekt i Limhamn

Bygg/Arkitektur Malmö kan få fler iögonfallande bostadshus med karaktäristiska former, men med historiska anor. På gårdagens sammanträde beslutade stadsbyggnadsnämnden att ge ett positivt planbesked om cementsilorna i Limhamn, vilket är ett steg närmare förverkligande.


Lernacken och Trianon ska utveckla silorna på Limhamn.

Trianon säljer 50 procent i siloprojekt på Limhamn

Transaktioner Trianon har tecknat avtal med Lernacken Fastigheter AB om att sälja 50 procent i ett bostadsrättsprojekt på Limhamn. Avtalet gäller utveckling av två projektfastigheter med ett överenskommet fastighetsvärde om 75 miljoner kronor. Avtalet innebär lika ägande mellan parterna.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: Förvaltningsresultat upp med 23 procent i Q2

Bolag Trianons hyresintäkter ökade med 19 procent och förvaltningsresultatet med 23 procent i Q2.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon tar in 115 miljoner i riktad nyemission

Bolag Trianon tog efter stängning i går in 115 miljoner kronor till en teckningskurs om 115 kronor per aktie. Priset fastställdes genom ett accelererat book building-förfarande och motsvarar onsdagens stängningskurs.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon köper för 400 miljoner

Transaktioner Trianon köper bostadsfastigheter i centrala Malmö och Arlöv omfattande 19 700 kvadratmeter fördelat på 211 lägenheter med tillhörande kommersiella lokaler. Det överenskomna fastighetsvärdet är 400 miljoner kronor.


Den nya stadsdelen Sorgenfri är tänkt att fylla en "vit fläck" på Malmökartan enligt kommunens vision.

Så ska expansiv duo få liv i nya stadsdelen

Bygg/Arkitektur Den nya Malmöstadsdelen Sorgenfri ska växa fram de kommande åren och nu är en detaljplan för hundratals bostäder, centrumverksamhet och förskola nära antagande. Flera stora aktörer är inblandade i projektet. Fastighetssverige berättar mer.