Image
Kvarteret Färgaren i Lund, Granitor Properties.
Kvarteret Färgaren i Lund, Granitor Properties. Bild: Granitor

Clas Ohlson hyr av Granitor i Lund och av Trianon och Wallfast i Burlöv

Uthyrning Granitor Properties hyr ut lokaler på 750 kvadratmeter på Stora Södergatan 4 till Clas Ohlson och nytt liv tillförs Lunds centrum. Preliminär öppning sker i mitten av maj 2024. Samtidigt har Trianon tecknat ett längre hyresavtal med Clas Ohlson för etablering av en större butik i Burlöv Center, norr om Malmö. Ytan är 1369 kvm och tillträde är 1 augusti med beräknad öppning hösten 2024.
Publicerad den 18 Januari 2024

Lokalerna i Lund har använts av lite olika, tillfälliga aktörer under de senaste åren, bland annat en vaccinationsklinik och Lund Citysamverkan. Clas Ohlson blir en mer permanent hyresgäst där de testar en butiksetablering i centrala Lund, som ett komplement till företagets existerande butik vid Nova i Lund.

– Vi har en dialog med kommunen för en utveckling av fastigheten, dock är inget klart och det kräver en ny detaljplan. Vi vill göra något riktigt bra av den här platsen samt utveckla den i samråd med befintliga hyresgäster, säger Peter Syrén, vd för Granitor Properties.

I Burlöv Center har uthyrningar gjorts under året till bland andra Hemtex och SWE Outlet. I centrumet har en omflyttning av butiker skett för att öka kundupplevelsen och sedan tidigare har även kedjor som Willys och Normal etablerat sig.

Trianon förvärvade tillsammans med Wallfast fastigheten Burlöv Center i ett 50/50-joint venture i slutet av 2020. Förvärvet är ett stort stadsutvecklingsprojekt med möjlig utveckling av 1 000 bostäder i området.

– Med glädje välkomnar vi Clas Ohlson till Burlöv Center, en stark och efterfrågad aktör som precis som vi ser stor potential i ett växande Burlöv, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige