Image
Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm köpte in i sig i Tre Kronor i februari. På tisdagen kom budet från Svenska Handelsfastigheter.

Trianon-vd:n om det snabba klippet – "var långsiktig i februari"

Bolag Olof Andersson har accepterat Svenska Handelsfastigheters bud på Tre Kronor – men lagt in en klausul som ger möjlighet att tacka ja till högre bud.


Från vänster: Morgan Palmgren, Jonas Karlsryd och Linus Svensson, nya på Trianon.

Trianon värvar trio till nyckelroller

Karriär För att öka takten ytterligare inom förvärv, värdeskapande investeringar och nyproduktion har Jonas Karlsryd tillträtt rollen som transaktionschef och för att utveckla och förstärka Trianon inom nyproduktion har Morgan Palmgren och Linus Svensson rekryterats som affärs-/projektutvecklare nyproduktion.


Olof Andersson.

Trianon köper av kommunen i Svedala

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om förvärv av bostäder i centrala Svedala omfattande cirka 14 000 kvadratmeter fördelat på 208 lägenheter samt byggrätter och en utvecklingsfastighet för ytterligare bostads- och fastighetsutveckling. Det överenskomna fastighetsvärdet är 169 miljoner kronor.


Olof Andersson.

"Jag är fullständigt livrädd för att missa en affär"

Bolag Olof Andersson har varit vd för Trianon i snart 15 år och under den tiden utvecklat bolaget till ett fastighetsvärde som ligger nära tio miljarder kronor och ett börsvärde på över fem miljarder. Under Fastighetsmarknadsdagen Skåne berättade han bland annat om resan sedan starten, hur han ser på ökade vakanser inom handelsfastigheter och varför han alltid svarar i telefon.


Olof Andersson blir storägare i Spotlight-bolaget Sydsvenska Hem.

Sydsvenska Hem köper för 500 miljoner – Trianonduo blir storägare

Transaktioner Sydsvenska Hem, noterat på Spotlight, har ingått avtal om förvärv av fastigheter i Skåne för 502 miljoner kronor och avser att justera tidigare föreslagen utdelning. Trianons storägare Olof Andersson och Briban Invest (Jan Barchan) är säljare och blir i samband med affären storägare i Sydsvenska Hem.


Olof Andersson.

Därför vill Trianon sälja halva Rosengård centrum

Bolag Trianon har tecknat ett Letter of Intent med avsikt om försäljning av 50 procent av Rosengård centrum i Malmö. För Fastighetssverige berättar vd:n Olof Andersson om hur affären uppstod och varför bolaget behöver en partner för framtiden.


Olof Andersson.

Trianon: Förvaltningsresultat upp 33 procent i Q4

Bolag Trianons förvaltningsresultat ökade med 33 procent under Q4 och med 30 procent för helåret. Bolaget föreslår 1,80 kronor per aktie i utdelning.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Jacob Karlsson och Olof Andersson medverkar på Fastighetsmarknadsdsgen Skåne.

Jacob Karlsson och Olof Andersson till Fastighetssveriges digitala Skåne-event

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Den 11 mars hålls Fastighetsmarknadsdagen Skåne – ett helt digitalt event med fokus på den skånska fastighetsmarknaden. Vi använder ett avancerat tekniksystem som innebär att du kommer så nära ett fysiskt event man kan komma.
Bland talarna på seminariet återfinns de tunga skånska fastighetsprofilerna Olof Andersson och Jacob Karlsson.


Olof Andersson och Boris Lennerhov var konkurrenter inom frukt och grönsaker på 1990-talet. Nu blir de radarpar som vd och ordförande i Trianon.

Grönsakshandlarna i Trianontoppen

Bolag Fastighetssverige berättar historien om hur Ullared-Boris Lennerhov blev ordförande i Trianon. "Vi hade inte hörts på 20 år."
(Givetvis berättar vi lite om Ullared och tv-såpan också.)


Trianon och Wallfast utvecklar i Burlöv.

Trianon och Wallfast köper stort utvecklingsprojekt i Burlöv

Transaktioner Trianon och Wallfast har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Burlöv Tågarp 15:4 omfattande handelsfastigheten Burlöv Center om 43 000 kvadratmeter samt tillhörande 48 000 kvadratmeter detaljplanerade bostadsbyggrätter med potential för ytterligare 100 000 kvadratmeter BTA bostäder. Det överenskomna fastighetsvärdet är 500 miljoner kronor.


Olof Andersson.

Trianon: Stora positiva värdeförändringar

Bolag Trianons Q3-rapport visar ett förvaltningsresultat som ökar med 26 procent och värdeförändringar på fastigheter om 217 Mkr.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Olof Andersson, vd för Trianon.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – Profilen: Olof Andersson

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Olof Andersson är grönsakshandlaren som gav sig in i fastighetsbranschen och skapade det börsnoterade miljardbolaget Trianon, där han fortfarande är största ägare. Möt Trianon-vd:n på Fastighetsmarknadsdagen Skåne den 12 november.


Lernacken och Trianon ska utveckla silorna på Limhamn.

Trianon säljer 50 procent i siloprojekt på Limhamn

Transaktioner Trianon har tecknat avtal med Lernacken Fastigheter AB om att sälja 50 procent i ett bostadsrättsprojekt på Limhamn. Avtalet gäller utveckling av två projektfastigheter med ett överenskommet fastighetsvärde om 75 miljoner kronor. Avtalet innebär lika ägande mellan parterna.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: Förvaltningsresultat upp med 23 procent i Q2

Bolag Trianons hyresintäkter ökade med 19 procent och förvaltningsresultatet med 23 procent i Q2.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon köper för 400 miljoner

Transaktioner Trianon köper bostadsfastigheter i centrala Malmö och Arlöv omfattande 19 700 kvadratmeter fördelat på 211 lägenheter med tillhörande kommersiella lokaler. Det överenskomna fastighetsvärdet är 400 miljoner kronor.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon köper – utanför Malmö

Transaktioner Trianon köper 293 lägenheter i centrala Skurup av kommunala Skurupshem. Förvärvet är Trianons första utanför Malmö.


Multihuset på Limhamn.

Klart med Trianons första kontorshyresgäst i Multihuset

Uthyrning Trianon har tecknat hyresavtal med en aktör inom telekom i Multihuset på Limhamn. Företaget One Sell blir därmed första kontorshyresgästen i Multihuset.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Starkt bokslut fick Trianon att gå mot strömmen

Bolag Oron över coronavirusets spridning runtom i världen har satt världens börser i gungning. I fredags visade nästan samtliga svenska fastighetsbolag röda siffror efter Stockholmsbörsens öppning. Ett bolag som dock gick emot strömmen var Trianon, som fick en rejäl skjuts av sitt fina bokslut. För Fastighetssverige berättar vd:n Olof Andersson mer om varför 2019 blev så starkt och hur planerna ser ut för fortsatt tillväxt.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon köper för 318 miljoner

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om förvärv och samtidigt tillträtt två fastigheter, en på Limhamn och en i centrala Malmö, omfattande cirka 7 735 kvadratmeter fördelat på bostadsfastigheter och kommersiella lokaler. Det underliggande fastighetsvärdet är 318 miljoner kronor.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: Förvaltningsresultat upp 54 procent i Q4

Bolag Trianons förvaltningsresultat ökade med 54 procent i Q4 och med 36 procent för helåret. Utdelningen höjs till 1,45 kronor per aktie (1,15).