Image
Köparen Stjernplan äger sedan tidigare bland annat Lindö Park i Vallentuna, på bilden.
Köparen Stjernplan äger sedan tidigare bland annat Lindö Park i Vallentuna, på bilden. Bild: Stjernplan

Trianon säljer i Skåne och Stockholm för 1,3 miljarder

Ekonomi/Finansiering Trianon har tecknat avtal om försäljning av 45 fastigheter i Skurup, Eslöv, Landskrona, Trelleborg, norra Skåne och Stockholm. Köpare är den privata fastighetsgruppen Stjernplan.
Publicerad den 28 April 2023

Fastigheterna på ovan nämnda orter utgörs av bostäder och innehåller 874 hyreslägenheter. Hyresvärdet är cirka 84 miljoner och den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 65 500 kvadratmeter. Genom försäljningen koncentrerar bolaget sitt bestånd till de tre kommunerna Malmö, Burlöv och Svedala.

Transaktionen genomförs i två ungefär jämnstora etapper med planerade tillträden under andra och fjärde kvartalet 2023. Transaktionen är delvis villkorad av finansiering. Försäljningen kommer endast att ha marginell påverkan på Trianons förvaltningsresultat.

– Affären stärker alla våra nyckeltal och innebär en renodling av beståndet i linje med vår strategi. Dessutom ger den oss utökade resurser att tillvarata möjligheter på marknaden och ökade möjligheter till fortsatt värdeskapande investeringar i befintligt bestånd, däribland energieffektiviseringar, säger Olof Andersson, vd för Trianon.

Avtalet innebär att 150 miljoner av köpeskillingen erläggs i form av aktier i Stjernplan AB, vars ägare har för avsikt att notera bolaget. Trianon kommer att i samband med noteringen föreslå en extra bolagsstämma att dela ut aktierna till Trianons aktieägare.

– Det är mycket glädjande att vi trots ett utmanande marknadsläge kan genomföra en större fastighetsaffär. Dessutom är affären ett bevis på att våra fastigheters bokförda värden är i nivå med marknaden, avslutar Olof Andersson.

Cushman & Wakefield har varit säljarens rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige