Image

Topphyra i premiäruthyrningen i Victoria Tower

Uthyrning Klövern har tecknat det första kontorshyresavtalet i Victoria Tower. Kontraktet löper i fyra år och omfattar ett helt våningsplan. Hyresnivån hamnar på toppnivån nästan 2 900 kronor per kvadratmeter. Hyresgästen är den Stockholmsbaserade konsultbyrån Screen International.
Publicerad den 8 Februari 2012
Victoria Tower. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Victoria Tower. Bild: David Schmidt.

Årshyran uppgår till 1,6 miljoner kronor och avtalet löper i fyra år. Lokalen omfattar totalt 555 kvadratmeter vilket ger en kvadratmeterhyra om cirka 2 900 kronor, vilket är på en hög nivå i Kista där hyrorna normalt pendlar mellan 2 000 – 2 500 kronor.

- Det känns fantastiskt att vi lyckats signa det första hyresavtalet i Victoria Tower och hoppas på att signa fler avtal under året. I dagsläget har vi långt gångna förhandlingar med ytterligare hyresgäster, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Nya hyresgästen Screen Interaction är en Stockholmsbaserad konsultbyrå som utvecklar digitala tjänster med fokus på teknik, design och användbarhet. Screen flyttar in på plan 29 den 1 maj 2012, lokalen omfattar totalt 555 kvadratmeter. Därefter återstår det för Klövern att hyra ut ytterligare nio plan på våning 23-28 samt 30-32. De förstnämnda våningsplanen omfattar 450 kvadratmeter och de övre våningsplanen 555 kvadratmeter.

Victoria Tower, som är ritat av Gert Wingårdh, är det enda svenska bidraget till Mipim Awards som avgöras under fastighetsmässan Mipim i Cannes nu i början av mars.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige