Image

Byggstart för Victoria Tower i Kista

BYGG I dag tas det officiella - inofficiellt är bygget redan igång - första spadtaget till Stockholms näst högsta byggnad, Victoria Tower, som bland annat inhyser det nya hotellet Scandic Kista. Se bilderna här.
Publicerad den 5 November 2009

Victoria Tower blir med sina 120 meter näst högsta byggnad i Stockholm efter Kaknästornet. Att bygga ett hotell med 33 våningar är inte gjort i en handvändning och därför har sprängnings- och grävningsarbeten redan påbörjats av byggherren Arthur Buchardts AB Invest AS. Hotellet ska vara klart redan om två år.

Hotellet får en uppseendeväckande utformning. Glasfasaderna i hotellet kommer att bidra till ett glittrande intryck när mörkret sänker sig. Wingårdhs Arkitektkontor svarar för utformningen. Hotellet, som är beläget intill Kistamässan, ska drivas av Scandic Hotels. Victoria Tower kommer att inrymma 300 hotellrum samt tio våningar, cirka 5 000 kvadratmeter, kontor. Invigningen av hotellet är planerad till september 2011.

- Victoria Tower markerar en ny entré till Stockholm och visar tydligt att staden växer. Byggnaden har en verkligt intressant arkitektur och det är extra roligt att kunna sätta spaden i jorden just nu - trots sämre tider händer det spännande saker i Stockholm, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

- Hotellet får även invändigt en unik story och identitet, vi vill att gästerna ska bli både inspirerade och få ny energi när de bor på Scandic, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för hotellkedjan.

- Som största kommersiella fastighetsägare i Kista är vi självklart mycket glada över att kunna bidra till att området nu får en representativ mötesplats som lyfter hela Kista, säger Gustaf Hermelin, vd på Klövern, som ansvarar för uthyrningen av kontorslokalerna i Victoria Tower.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige