Image
Kristina Alvendal leder den nya podcasten Stadsutvecklarna.

Alvendal leder ny podcast om stadsutveckling

Bolag Idag lanserar Stadsutvecklarna i Värtahamnen den ny podcasten Stadsutvecklarna.
En podcast om stadsutveckling och Stockholms nya stadsdel Värtahamnen. Första avsnittet handlar om arkitektur och programledaren Kristina Alvendal gästas av riksarkitekten Helena Bjarnegård och stjärnarkitekten Gert Wingårdh.


Wingårdhs flyttar till Varvsstaden i Malmö.

Wingårdhs till Varvsstaden

Uthyrning Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt mitt i Malmö som samägs av Peab och Balder. Många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden kommer att renoveras och få nytt liv som kontor. Först ut att omvandlas till kontor är Magasin 211, där den första hyresgästen, Wingårdhs Arkitekter, nu skrivit kontrakt.


Perspektiv på tillbyggnaden och visualiseringsdomen, från Korsvägen.

Här är grannens kontring på Lisebergs megasatsning

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om planerna på en enorm sfärisk tillbyggnad signerad Wingårdhs. "Kan bli ett nytt intressant landmärke".


Kilströmskaj, ett av SBU:s projekt där Wingårdhs stått för gestaltning och JSB för entreprenad.

Wingårdhs, JSB och SBU går samman i gemensamt bolag

Bolag Wingårdhs, JSB och SBU bildade i slutet av förra veckan SBU Framtid AB. Wingårdhs och JSB äger 67 procent av bolaget. Med förvärvet följer det helägda dotterföretaget Svensk Bostadsutveckling AB.


Link Business Center.

Academic Work flyttar in i Link Business Center

Uthyrning Academic Work tecknar avtal med Lundbergs och flyttar in på 1 900 kvadratmeter i Link Business Center i Linköping.


Wingårdhs ritar World Ocean Headquarters

Bygg/Arkitektur Huset i Oslo ska bland annat kunna fungera som en hub för FN:s "Our Ocean, Our Future: Call for Action", det politiska momentum som byggts upp för att rädda världshaven.


"Jag saknar helt självkritik"

Fredagsprofilen Varför vill Gert Wingårdh se mer humana fängelser? När har han som roligast på jobbet? Och vilken svensk arkitekt tror han att vi fått upp ögonen för om tio år? Det och mycket mer berättar Wingårdhs vd i veckans Fredagsprofilen.


Så här blir de nya kvarteren i Pedagogen Park

Bygg/Arkitektur Aspelin Ramm har gett Wingårdhs i uppdrag att utforma två kvarter i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Det rör sig om en bostadsfastighet och en kontorsfastighet, sammanlagt cirka 28 000 kvadratmeter.


Väveribolagets gamla lokaler blir moderna kontor

Uthyrning Väveribolagets gamla lokaler i Borås, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018.


”Det kan revolutionera stadsbilden totalt”

Bygg/Arkitektur Gert Wingårdh ger sin bild av framtidens bostäder – och berättar varför han tror att Uber kan förändra våra städer i grunden.


Så har arkitekterna hittat inspiration

Bygg/Arkitektur Den profilerade arkitekten Gert Wingårdh om samarbetet, framtidsutsikterna för Plats för Göteborg – och signalen till politikerna. ”Vad tycker ni om det här då?”


Riksbyggen ger förslag på nya kvarter i centrala Norrtälje

Bygg/Arkitektur Busstorget i Norrtälje skulle kunna fyllas med stadskvarter och bussarna få en ny och bekvämare station på andra sidan Baldersgatan. Det är kärnan i det förslag till ny bebyggelse i centrala Norrtälje som Riksbyggen har presenterat för kommunledningen.


Midroc startar försäljning i Helsingborg

Bostäder Midroc startar försäljningen av 107 bostadsrätter som kommer att uppföras i anslutning till den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborgs centrum.


Gert Wingårdh designar nytt hotell på Landvetter

Bygg/Arkitektur En fasad av stiliserade flaggor från hela världen välkomnar resenärerna i det vinnande förslaget för utformning av det nya hotellet på Göteborg Landvetter Airport. Det sju våningar höga hotellet, som ritats av Gert Wingårdh Arkitektkontor, planeras få runt 200 rum i direkt anslutning till terminalen och stå klart vid årsskiftet 2019/2020.


Sveriges snyggaste kontor

Här är de fem finalisterna i årets tävling

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Nu har folket sagt sitt – här är de fem finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor.


Sveriges ambassad i Washington firar tio år

Bygg/Arkitektur Gert Wingårdhs och Tomas Hansens uppskattade svenska landmärke vid Potomacfloden i Washington DC, ambassaden House of Sweden, firar tio år.


Balticgruppen bygger vidare i Umeå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen och Gert Wingårdh presenterar nu nya planer för Östra Strandgatan i Umeå: En byggnad som ska bli ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.


Två arkitekter bland kultur–Sveriges mäktigaste

Event Emma Jonsteg och Gert Wingårdh med på tidningen Focus lista över kultur-Sveriges 75 mäktigaste personer.


Wingårdhs vann idétävling om nytt stationsområde

Bygg/Arkitektur Wingårdhs vann tillsammans med Buro Happold idétävlingen om ett framtida stationsområde i Jönköping med sitt bidrag ”Next Jönköping”.


Sveriges snyggaste kontor
Gert Wingårdh, Ulrike Rahe och Anders Hallquist är juryn i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor.

Här är juryn i årets upplaga

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Nomineringsfasen för årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor pågår för fullt. Här är juryn som till slut ska vaska fram vinnarkontoren vilka presenteras i samband med Fastighetsmarknadsdagen Stockholm den 16 november.