Image

Tobins preferensaktier noteras

Ekonomi/Finansiering Tobin Properties noterar nu sina preferensaktier. En mindre del av dem säljs i samband med noteringen till elva procents direktavkastning.
Publicerad den 2 December 2014

För att ytterligare skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt genomförde Tobin Properties i juni en emission av preferensaktier om 115 miljoner kronor, riktad till institutionella och privata investerare i Sverige.

Inför den planerade marknadsnoteringen av preferensaktierna på First North kommer en försäljning av befintliga preferensaktier att genomföras i syfte att uppnå det spridningskrav som Nasdaq ställer för bolag inför upptagande till handel på First North.

Erbjudandet omfattar maximalt 50 000 befintliga preferensaktier som säljs för 105 kronor styck.

Aktierna ger en årlig utdelning på 11,50 kronor med halvårsvis utdelning om 5,75 kronor.

Första handelsdag på First North beräknas till 12 december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige