Image

Tobins preferensaktier noteras

Ekonomi/Finansiering Tobin Properties noterar nu sina preferensaktier. En mindre del av dem säljs i samband med noteringen till elva procents direktavkastning.
Publicerad den 2 December 2014

För att ytterligare skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt genomförde Tobin Properties i juni en emission av preferensaktier om 115 miljoner kronor, riktad till institutionella och privata investerare i Sverige.

Inför den planerade marknadsnoteringen av preferensaktierna på First North kommer en försäljning av befintliga preferensaktier att genomföras i syfte att uppnå det spridningskrav som Nasdaq ställer för bolag inför upptagande till handel på First North.

Erbjudandet omfattar maximalt 50 000 befintliga preferensaktier som säljs för 105 kronor styck.

Aktierna ger en årlig utdelning på 11,50 kronor med halvårsvis utdelning om 5,75 kronor.

Första handelsdag på First North beräknas till 12 december.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY