Image

Tobin gör nyemission – planerar notering av stamaktier

Bolag Tobin Properties har genomfört en bookbuilding kring en nyemission av onoterade stamaktier. Bolaget planerar att ta in 150 miljoner kronor i emissionen. Avsikten är att notera stamaktierna inom tolv månader efter nyemissionen.
Publicerad den 26 November 2015

Tobin har erhållit förbindelser – av institutionella svenska och internationella investerare – att teckna upp till 1 875 000 stamaktier till en teckningskurs om 80,10 kronor per aktie, sammanlagt upp till cirka 150 miljoner kronor.

Tobin avser att kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om de ändringar av bolagets bolagsordning som erfordras för att genomföra kapitalanskaffningen. I samband med den extra bolagsstämman, som förväntas hållas före årsskiftet, avser styrelsen att, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 20 maj 2015, besluta om en riktad nyemission till de investerare som lämnat förbindelser.

Syftet med nyemissionen, som förväntas slutföras omkring årsskiftet, är att öka bolagets finansiella flexibilitet samt att erlägga betalning för kommande fastighetsförvärv.

Bolaget avsikt är att ansöka om notering av dess stamaktier på Nasdaq First North eller motsvarande handelsplats inom tolv månader från den planerade emissionens genomförande.

Finansiell rådgivare till bolaget i samband med erbjudandet är Pareto Securities AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige