Image

"Synvillan" ska bli bostäder

BYGG Stadsbyggnadskontoret har på uppdrag av Byggnadsnämnden upprättat en programhandling för området kring Stora Torp i Örgryte. I programområdet ligger Göteborgs före detta Radio- och TV-hus. Verksamheten har flyttat till nya och mer ändamålsenliga lokaler och nu vill Älvstranden Utvecklings AB, som äger fastigheten, få prövat möjligheten att upplåta fastigheten för bostadsändamål. Behovet av bostäder i centrumnära områden är fortsatt stort och programområdet är attraktivt och lämpligt som förtätningsområde för bostäder.
Publicerad den 17 Januari 2008

Johan Ekman, marknadschef på Älvstranden Utvecklings AB, har givetvis full respekt för den demokratiska processen som precis har börjat. Men han har ändå förhoppningar:
- Om allting går på räls kan vi börja bygga 2009-2010. I sådana fall skulle inflyttning ske under 2011-2012. Men som sagt, vi har full respekt för att det kommer att finnas synpunkter på förslaget. Det är viktigt att vi värnar det friluftsområde som ligger i anslutning den tänkta bostadsbebyggelsen.

Stadsdelen Örgryte är med sin närhet till centrum en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Närheten till centrum, tillgången till god service och goda allmänna kommunikationer gör området attraktivt för alla. Friluftsområdet Delsjön med sin badsjö är en annan faktor som gör området än mer tilltalande.

Det är också dessa viktiga frågor som programmet tar upp, givetvis tillsammans med miljöaspekten. Viktiga punkter i programsamrådet är energisnålt bostadsbyggande, entrén till Stora Torp och Delsjöterrängen, bebyggelsens relation till park/naturmark, bebyggelsestrukturen och utvidgning av naturreservatet kring Delsjöarna.

Just nu befinner sig projektet i programskedet, vilket innebär att allmänheten kan lämna skriftliga synpunkter på förslaget fram till den 4mars.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige