Image
Nyligen påbörjades planarbetet för Slakthusområdets tredje etapp och nu förslås fyra välkända aktörer få markanvisningar för nästan 400 bostäder i området.

Välkänd kvartett tar plats i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Klövern är ett av bolagen som föreslås få en markanvisning för bostäder när den tredje etappen börjar ta form i det eftertraktade stadsdelsprojektet. Fastighetssverige berättar mer om bolagens planer i området.


Nya Internationella Engelska Skolan i Vallentuna.

IES öppnar två nya skolor hos Nystad

Uthyrning Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1 300 elever i de båda kommunerna.


"Vill inte bara hålla i ordförandeklubban"

Handel Paul Lindvall föreslås bli ny styrelseordförande för Svenska stadskärnor. För Fastighetssverige berättar han om hur han ser på uppdraget och de svenska stadskärnornas framtida utveckling.


Aros och NCC utvecklar första bostadsområdet i Järva krog

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling tecknar avtal med NCC om förvärv och utveckling av fastigheten Solna Herrjärva 1, med avsikt att utveckla bostäder med en total beräknad area om cirka 7 100 kvadratmeter ljus BTA.


NREP och Erik Wallin inleder samarbete

Bolag NREP och Byggnadsfirman Erik Wallin påbörjar samarbetet för att börja bygga över 450 lägenheter i Stockholm.


Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Bolag Nya Hovås Stadsutveckling hämtar in en ny vd för att fortsätta utvecklingen av området.


SHH och NCC bygger i Kristianstad

Bostäder SHH och NCC kommer att, genom det gemensamägda bolaget Stjernvalvet Bostad, bygga 36 radhus i BRF Hammars Park i Kristianstad med inflyttning i början av 2019. 


”Ingen defensiv lösning”

Bolag När Jonas Skingley lämnade Peab fastighetsutveckling hamnade Pehr-Olof Olofsson på dubbla stolar – med uppdrag att bygga ett nytt team. Så ser han på att kombinera sina uppdrag. ”Kändes naturligt”.


Nytt äldreboende i Partille Port

Bygg/Arkitektur Peab Bostadsutveckling och Vectura Fastigheter har tecknat avtal om att bygga ett nytt äldreboende i Partille Port.


Klart för nya bostäder i Vallentuna

Bygg/Arkitektur Vallentuna kommun tilldelar Bällstaudde Bostadsutveckling en markanvisning för cirka 100 bostäder i ett centralt läge i Vallentuna.


Kungsmontage och Aros föreslås för stort bygge i Nacka

Bygg/Arkitektur Kungsmontage och Aros föreslås få bygga när Nacka kommun markanvisar för 200 lägenheter i Orminge centrum.


Steninge Bostadsutveckling köper mark i Sigtuna

Bygg/Arkitektur Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder, har sålt mark till nybildade Steninge Bostadsutveckling AB.


Aros Bostad tar in 1,1 miljarder

Bolag Aros Bostadsutveckling reser cirka 1,1 miljarder kronor i eget kapital. Inriktningen kommer att vara bostadsutveckling i framförallt Storstockholmsområdet och innefattar såväl nyproduktion som konvertering och utveckling av befintliga kommersiella fastigheter till bostäder.


Kungsleden säljer till Aros Bostad på Gärdet

Transaktioner Kungsleden säljer fastigheten Tegeludden 16 på Gärdet till Aros Bostadsutveckling AB för 162 miljoner kronor. Fastigheten ingick i förvärvet från GE Capital Real Estate och försäljningen ger en vinst för Kungsleden på cirka 18 miljoner kronor.

Kungsleden lämnar Skövde

Transaktioner Kungsleden säljer tre mindre fastigheter i Skövde för 20 miljoner kronor, och lämnar därmed orten.


AMF skapar nytt stadsrum i Stockholms city

Bygg/Arkitektur AMF Fastigheter skapar ett helt nytt stadsrum i en bortglömd del av Stockholms city.


AMF Fastigheter startar ny avdelning

Bolag AMF Fastigheter skapar den nya avdelningen Stadsutveckling och marknad från och med den 1 april. Karolin Forsling blir chef för avdelningen.


Planeringsstart för 640 lägenheter på Årstafältet

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas planarbetet för den andra etappen på Årstafältets nordligaste del med 640 lägenheter. Sammanlagt planeras totalt 4 000 nya bostäder på Årstafältet.


Fastighetsägare och Landskrona stad bildar bolag för upprustning

Bolag Landskrona stad och ett antal privata fastighetsägare bildar ett gemensamt bolag – Landskrona Stadsutveckling AB – med 100 miljoner kronor i kapital. Syftet är att ta ett helhetsgrepp och vända utvecklingen i stadsdelarna Centrum och Öster.


Klartecken för Sveafastigheters jätteprojekt

Bolag Detaljplanen för det stora utvecklingsområdet Vällingby Parkstad har vunnit laga kraft. Därmed går projektet som ska omvandla Vattenfalls tidigare huvudkontor till fler än tusen nya bostäder in i nästa fas.


Ny företagsstad skapas i Haninge

Stockholm Nyligen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplan för det nya företagsområdet Albyberg. Utbyggnaden i den första etappen blir på 31 hektar (310 000 kvadratmeter) industrimark. Företagsstaden kommer att ligga intill motorväg 73 och länkar samman Stockholm med den nya storhamnen i Nynäshamn.