Image

Svenska förluster bakom Sjaelsös fall

Bolag Det är bland annat förluster i Sverige på 400 miljoner svenska kronor som ligger bakom Sjaelsös beslut att ansöka om rekonstruktion.
Publicerad den 9 Augusti 2013

- Jag menar att det är mycket mycket sannolikt att vi hade klarat av krisen utan rekonstruktion om det inte var för de 400 miljonerna i Sverige, säger Sjaelsös koncernchef Flemming Jensen till danska Børsen.

Men Sjaelsö har också gjort stora förluster i Finland och Polen. Styrelseordförande John Frederiksen berättar för Børsen att man förlorat ”ett tresiffrigt miljonbelopp” i Polen.

Sjaelsö stoppade sina betalningar och ansökte om rekonstruktion under onsdagen. Det samlade underskottet ska vara över två miljarder danska kronor, enligt Jyllandsposten.

Handeln med Sjaelsö Gruppens aktier på Köpenhamnsbörsen stoppades på onsdagen.


Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är beredda att köpa tillbaka Sara kulturhus från SBB – för rätt pris"

Transaktioner Lorents Burman (S), Skellefteås kommunstyrelseordförande, säger till Fastighetssverige att frågan om att köpa tillbaka fastigheter från SBB kan bli aktuell – men osannolik.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige