Image

Svenska förluster bakom Sjaelsös fall

Bolag Det är bland annat förluster i Sverige på 400 miljoner svenska kronor som ligger bakom Sjaelsös beslut att ansöka om rekonstruktion.
Publicerad den 9 Augusti 2013

- Jag menar att det är mycket mycket sannolikt att vi hade klarat av krisen utan rekonstruktion om det inte var för de 400 miljonerna i Sverige, säger Sjaelsös koncernchef Flemming Jensen till danska Børsen.

Men Sjaelsö har också gjort stora förluster i Finland och Polen. Styrelseordförande John Frederiksen berättar för Børsen att man förlorat ”ett tresiffrigt miljonbelopp” i Polen.

Sjaelsö stoppade sina betalningar och ansökte om rekonstruktion under onsdagen. Det samlade underskottet ska vara över två miljarder danska kronor, enligt Jyllandsposten.

Handeln med Sjaelsö Gruppens aktier på Köpenhamnsbörsen stoppades på onsdagen.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige