Image

Sjaelsö ansöker om rekonstruktion

Bolag Sjaelsö Gruppen, noterat på Köpenhamnsbörsen, ansöker om rekonstruktion. Handeln med bolagets aktier har stoppats.
Publicerad den 7 Augusti 2013

Styrelsen för Sjaelsö lämnade under natten till onsdagen in rekonstruktionsansökan för bolagen Sjaelsö Gruppen, Sjaelsö Danmark och Sjaelsö Retail.

Sjaelsö har länge haft finansieringsproblem och har inte lyckats skaffa fram nödvändig likviditet.

De senaste åren har Sjaelsö minskat sin skuld från sju till tre miljarder kronor, men det har alltså inte räckt.

- Det är inte bankerna som har tvingat fram rekonstruktionen, säger koncernchef Fleming Jensen till Ritzau Finans.

Jensen tillägger att Sjaelsö har haft gott stöd av bankerna, men att man inte kan förvänta sig fortsatt stöd när likviditeten är negativ.

Rekonstruktörerna har nu att ta ställning till vad som ska göras med bolaget. Många av bolagets projekt ligger utanför de bolag som nu ska rekonstrueras, och har egen finansiering.

Sjaelsös aktie har i år stigit med över 30 procent och handlades i måndags för strax över tre danska kronor. Kursen har dock nästan utraderats sedan toppen strax före finanskrisen, då den stod i över 80 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige