Image

De övertar kursade Sjaelsös projekt

Bolag Efter danska exploatören Sjaelsös konkurs under sensommaren lägger nu även Sjaelsö Sverige ner sin verksamhet. Planerade projekt övertas av Wästbygg, som under en lång rad år haft ett nära samarbete med Sjaelsö. I projektportföljen finns cirka 1 000 lägenheter i Stockholmsregionen samt flera kommersiella projekt i form av handelsplatser runt om i landet.
Publicerad den 31 Oktober 2013

Sjaelsö Sverige och Wästbygg har i dagarna kommit överens om att Wästbygg övertar de utvecklingsprojekt som Sjaelsö har i planeringsfasen. I uppgörelsen ingår också att Wästbygg på egen hand driver vidare det projektbolag som parterna startade gemensamt för ungefär ett år sedan.

På bostadssidan handlar det om ungefär 1 000 lägenheter som ska byggas i Stockholmsregionen, såväl hyresrätter som bostadsrätter. Under det kommande året inleds byggandet av ungefär hälften av dessa.

Med affären etablerar sig Wästbygg på allvar som bostadsbyggare i Stockholmsregionen. Sedan flera år tillbaka har företaget haft ungefär halva sin omsättning i Stockholm och Mälardalen men då inom företagets övriga två affärsområden, logistikanläggningar och kommersiellt byggande. Nyligen sattes till exempel spaden i marken för storprojektet Barkarby Gate i Järfälla och inom kort inleds också arbetet med ett nytt centrum för judisk utbildning och kultur på Östermalm i Stockholm, två projekt som tillsammans har ett ordervärde på närmare en halv miljard kronor.

– Under 2012 tog vi ett strategiskt beslut att öppna ett kontor i Solna, inte minst för att visa våra olika samarbetspartner att vi menar allvar med vår satsning på Stockholmsmarknaden. Hit till Stockholm och det nya projektutvecklingsbolaget tar vi också med oss den mångåriga erfarenhet vi har av utveckling av egna bostadsprojekt i Västsverige. Innan årsskiftet inleder vi uppförandet av 222 hyresrätter i Handen i Haninge kommun och nästa sommar blir det projektstart för ungefär 300 lägenheter i Huddinge, som bland annat innefattar studentlägenheter. För de övriga 500 lägenheter som ingår i överenskommelsen med Sjaelsö är tidsperspektivet ytterligare några år, säger Jörgen Andersson, vice vd för Wästbygg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY