Image

Toys R us till Barkarby Gate

Uthyrning TK Development har tecknat kontrakt om 2 140 kvadratmeter med Toys R us i Barkarby Gate som nu är uthyrt till 95 procent.
Publicerad den 16 Maj 2014
Barkarby Gate. Bild: ÅWL Arkitekter/TK Development
Barkarby Gate.

Toys R us är den senaste i raden av butiker som kommer att etablera sig på TK Developments handelsplats, vilken öppnar hösten 2014. Totalt kommer Barkarby Gate att innehålla cirka 15 butiker.

Våren 2011 ingick TK Development ett ramavtal med Järfälla kommun avseende utvecklingen av ett nytt handelsområde i Barkarby. TK Development fick i uppdrag att utveckla handelsfastigheter i direkt anslutning till Barkarby handelsplats och att skapa en övergång mellan det tidigare handelsområdet och den nya Barkarbystaden samt att på ett attraktivt sätt skapa en handelsplats i tiden och för framtiden.

I september 2013 togs det första spadtaget, vid ceremonin deltog bland andra Järfälla kommunstyrelses ordförande, Cecilia Löfgreen. Totalentreprenör är Wäst-Bygg.
Projektet blir porten till Barkarbystaden där 14 000 nya bostäder skall byggas och 6 000 nya arbetstillfällen skapas. Tunnelbanan från Akalla skall förlängas till Barkarby station via Barkarbystaden.

Avtalet med Toys R us ger en uthyrningsgrad på drygt 95 procent och nu finns det endast en ledig lokal i markplan, motsvarande cirka 850 kvadratmeter.

I projektet finns även möjligheten att etablera sig på gatuplan, mot bostäderna i den framväxande Barkarbystaden, med fitnesskedjan Nordic Wellness som granne. Här erbjuds lokaler i storlekarna mellan 350 och 1 000 kvadratmeter.

Barkarby Gate är sålt genom forward funding till en fond administrerad av den internationella fastighetskapitalförvaltaren Cordea Savills.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige