Image

Rekonstruktionen avbruten - Sjaelsö i konkurs

Bolag För en och en halv vecka sedan ansökte danska Sjaelsö om rekonstruktion. Processen misslyckades och ny begärs det börsnoterade bolaget i konkurs. Vissa projekt i Danmark kommer att fullföljas men man kan inte rädda den svenska delen.
Publicerad den 19 Augusti 2013

Rekonstruktörerna har misslyckats med att rädda Sjaelsö och de tre bolagen Sjaelsö Gruppen A/S, Sjaelsö Danmark A/S och Sjaelsö Retail A/S går därmed i konkurs.

De på gående danska projekten i Margretheholm, Teglholmen, Söborg Huse och Egå kommer att fullföljas. Banker och investerare har här gett positiva signaler.

Copenhagen Towers och kommer att fullföljas i samarbete med byggbolag och banker.
Däremot finns ingen räddning för Sjaelsö i Sverige. Inte heller i Polen eller Finland.

Søren Aamann Jensen på Kromann Reumert och Andreas Kærsgaard Mylin på Accura har utsetts till konkursförvaltare.

Enligt Sjaelsös senaste årsredovisning har bolaget retailprojekt i Sverige till ett beräknat försäljningsvärde om cirka 440 miljoner danska kronor (ibland annat Uppsala, Bollnäs, Åkersberga och Mora) och bostadsprojekt för cirka 765 miljoner danska kronor (bland annat Vårberg, Stockholm Pampas och Stockholm Lilla Essingen).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige