Image
Bild: Svenska Bostadsfonden

Svenska Bostadsfonden premiärköper i Stockholm

Transaktioner Svenska Bostadsfonden har för första gången köpt i Stockholm. Man har förvärvat och tillträtt fastigheterna Torkvinden 3 och Maskrosen 3 i Stockholms närförorter Stora Essingen och Midsommarkransen. Nu planerar Svenska Bostadsfonden en expansion i Stockholm.
Publicerad den 3 Oktober 2012
Torkvinden 3. Bild: Svenska Bostadsfonden. Bild: Svenska Bostadsfonden
Torkvinden 3. Bild: Svenska Bostadsfonden. Maskrosen 3. Bild: Svenska Bostadsfonden. Bild: Svenska Bostadsfonden
Maskrosen 3. Bild: Svenska Bostadsfonden. Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden. Bild: Svenska Bostadsfonden
Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden.

Fastigheterna består av sammanlagt 55 lägenheter och har en total yta om 2 508 kvadratmeter varav 2 382 kvadratmeter är bostadsyta.

Säljare är Bernt Levin Fastighets AB.

Affären berör fond 10 och är genomförd i bolagsform. Realcorp har varit rådgivare till Svenska Bostadsfonden. Säljarens rådgivare har varit Magnusson Real Estate Advisors och CBD Fastigheter & Lokaler.
- Denna affär är premiärförvärvet i Stockholmsregionen för Svenska Bostadsfonden. De två fastigheterna ligger i de populära närförorterna Stora Essingen respektive Midsommarkransen, två områden som länge har varit populära som bostadsområden. Snabba och välfungerande kommunikationer in till centrala Stockholm samt närheten till grönområden och Stockholms skärgård har bidragit till en känsla av småstäder i staden vilket lockar såväl ungdomar, barnfamiljer och äldre. Strategiskt är detta förvärv viktigt för oss. Vi ser fram emot att bidra till och få ta del av den dynamiska Stockholmsmarknaden och avsikten är att, med detta som startskott, inleda en expansion i Stockholmsregionen, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige