Image
Bild: East Capital

Svensk storaffär i Litauen

Transaktioner Ektornet säljer gallerian Gedimino 9 i centrala Vilnius till East Capital Real Estate.
Publicerad den 3 December 2012
Bild: East Capital
Gedimino. Bild: East Capital. Bild: East Capital
Gedimino. Bild: East Capital.

Gedimino 9 omfattar 17 000 kvadratmeter och ligger mitt i hjärtat av Vilnius.

Fastighetsaffären är den största hittills i Vilnius under 2012.

Gallerian Gedimino 9 öppnade 2008 efter en total ombyggnad av den historiska byggnaden som tidigare inrymde Vilnius stadshus. Huvudhyresgästerna är livsmedelskedjan Rimi, den svenska modekedjan Lindex, parfymkedjan Douglas och restauranger som Studio 9 och Terasa.

Gallerian har lidit av att tidpunkten för öppningen var 2008 strax innan den globala finanskrisen bröt ut. East Capital Baltic Property Fund II kommer att investera ytterligare kapital i att förbättra och omforma Gedimino 9.

- Nya stora och välkända internationella detaljhandelsföretag väljer att etablera sig på marknaden samtidigt som de inhemska detaljhandelsföretagen expanderar. Gatan Gedimino håller på att bli den största shoppinggatan i staden. Vårt mål är att skapa den främsta shopping gallerian och mötesplatsen i Vilnius, säger Biljana Pehrsson, chef för East Capital Real Estate.

Det är East Capital Baltic Property Fund II:s andra stora affär i år. Tidigare har fonden köpt en nybyggd logistikfastighet på 40 000 kvadratmeter i Tallinn.

- Målet är att resa 50 miljoner euro i equity, vilket ger ett köputrymme på 150 miljoner euro. Vi kommer att vara väldigt aktiva under 2013, och tanken är att vi ska vara fullinvesterade 2014.

Investmentbolaget East Capital Explorer är största investerare i fonden.

- Ektornet är mycket nöjda med att det är East Capital som blir ny ägare till gallerian Gedimino 9. Vi är övertygade att de med sin starka kompetens inom detaljhandelsfastigheter och stora lokala närvaro kommer att lyckas ta fastigheten till en ny nivå, säger Peter Buttenschön, vd på Ektornet AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige