Image
Biljana Pehrsson, Nordrs vd.

Nordr inleder sista säljprocess av golfnära bostadsprojekt

Bostäder Efter över 350 sålda bostäder i Hills Villastad inleds nu den avslutande etappen av utvecklingsområdet. Nu säljstartar projektet Hills Fauna med 48 nya, golfnära bostäder.


Biljana Pehrsson, Nordrs vd.

Nordr förvärvar projekt i centrala Malmö

Bygg/Arkitektur Nordr förvärvar Skimra, ett av de mest omtalade projekten i centrala Malmö. Nordr övertar framdriften av projektet från Cormac med ambitionen om slutförande 2026.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Biljana Pehrsson.

Stora Hållbarhetsdagen: Biljana Pehrsson om Nordrs hållbarhetsresa

Stora Hållbarhetsdagen Den 11 maj är det dags för en av årets viktigaste mötesplatser – Stora Hållbarhetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. I en av punkterna intervjuas Biljana Pehrsson om sin karriär och sin relativt nya roll på Nordr – bolaget som sätter likamedstecken mellan klimatarbete och ekonomiska resultat.


Henrik Saxborn var vd i Castellum fram till oktober 2021, han efterträddes av Biljana Pehrsson som bara var vd i 33 dagar innan hon ersattes av Rutger Arnhult. Ylva Sarby Westman var vice vd och CFO under Biljana Pehrssons tid i bolaget.

Så mycket kostade ledningsförändringarna för Castellum

Bolag Castellum letar just nu efter sin tredje vd efter det att Henrik Saxborns efterträdare Biljana Pehrsson och Rutger Arnhult lämnade posten i början respektive slutet av 2022. Bolaget har gått igenom ett antal förändringar på de ledande stolarna det senaste året och utifrån årsredovisningen som släpptes på tisdagen kan Fastighetssverige berätta hur mycket mer bolaget betalade ut till sina vd:ar och vice vd under 2022 jämfört med det lugnare 2021.


Mineralvattenfabriken

Nordr flyttar kontoret till Mineralvattenfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bostadsutvecklaren Nordr som flyttar sitt svenska kontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 1 300 kvadratmeter moderna kontor i den anrika fastigheten, mitt i Hagastadens industrihistoriska hjärta.


Skiss på utvecklingsområdet Säteriet, Mölnlycke.

Nordr förvärvar 360 byggrätter i Mölnlycke

Bostäder Nordr fortsätter sin förstärkning av markportföljen i Göteborgsområdet. Genom avtal med det kommunägda bostadsbolaget Förbo förvärvar Nordr 360 byggrätter för bostäder i utvecklingsområdet Säteriet, Mölnlycke.


Maria Strandberg har både hunnit tillträda och säga upp sig som CFO på Castellum under 2022. Detsamma gäller Rutger Arnhult som ersatte Biljana Pehrsson som vd i början av året för att sedan säga upp sig i mitten av december. Samtidigt har Roger Akelius bolag Akelius gått in som ny storägare i Castellum som haft gott om turer under 2022.

Arnhults elva månader på vd-stolen – här är alla turerna i Castellum under 2022

Bolag 2022 har varit ett turbulent år för hela fastighetssektorn och ett bolag som det svängt extra ordentligt om är jätten Castellum. Fastighetssverige går här igenom turerna i bolaget från det att Rutger Arnhult ersatte Biljana Pehrsson som vd den 10 januari fram till det att han meddelade sin avgång drygt elva månader senare.


Norra Älvstranden i Göteborg.

Nordr köper byggrätt i Göteborg

Transaktioner Nordr förvärvar byggrätt efter vinst i markanvisningstävling för Säterigatan Väst i det attraktiva området Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Anvisningen omfattar cirka 100 bostäder med krav på låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.


Biljana Pehrsson blir ny vd för Nordr Sverige.

Efter Castellum-sortin – här är Biljana Pehrssons nya vd-roll

Bolag Den tidigare Kungsleden- och Castellum vd:n blir ny vd för Nordr Sverige. För Fastighetssverige berättar hon om återkomsten till en operativ roll, vad som lockade med Nordr och hur hon ska få bolaget att växa i en tuff omgivning.


Fastighetskvinnan
Juryn i Årets Unga Fastighetskvinna består av tre av branschens tyngsta profiler: Biljana Pehrsson, Kristina Alvendal och Caroline Arehult.

På väg mot rekord – två veckor kvar att nominera

Fastighetskvinnan Den 30 maj stängs nomineringsfönstret för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.
Intresset är mycket stort i år och mycket tyder på att vi får ett nytt rekord i antalet nomineringar i år.


Fastighetskvinnan
Juryn i Årets Unga Fastighetskvinna består av tre av branschens tyngsta profiler: Biljana Pehrsson, Kristina Alvendal och Caroline Arehult.

Årets Unga Fastighetskvinna: Dags att nominera

Fastighetskvinnan Nu kan du nominera din favorit till Fastighetssveriges uppskattade utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna. Vinnaren koras på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 8 september.


Johan Edberg.

Analytikern om Arnhults övertagande: "Blir mer rock'n'roll nu"

Bolag Beskedet att Rutger Arnhult ersätter Biljana Pehrsson som vd för Castellum damp ner som en smärre bomb under måndagskvällen. För Fastighetssverige berättar Handelsbankens analytiker Johan Edberg vilka signaler den abrupta förändringen skickar, hur effekten blir på bolaget och varför den nya rollen stärker Rutger Arnhults makt i Castellum.


Per Berggren.

Nya ordföranden: "Jättetråkigt att det blev så här"

Bolag Per Berggren om schismen bakom vd-bytet, ordförandeuppdraget i Castellum och synen på Rutger Arnhults olika roller och ägarintressen.


Rutger Arnhult tar över som vd för Castellum efter meningskiljaktigheter med Biljana Pehrsson om Kungsledens integration.

Arnhult tar över som vd: "Det var inte min plan från början, inte alls"

Bolag Biljana Pehrsson lämnar efter meningsskiljaktigheter.
Rutger Arnhult kommenterar för Fastighetssverige om turerna kring att han tar över som vd.


Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult går in som vd för Castellum

Bolag Castellums styrelse har utsett styrelsens nuvarande ordförande Rutger Arnhult till vd för Castellum med tillträde idag den 10 januari 2022. Styrelsen har gjort en samlad bedömning kring vad som kommer krävas för att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har inte nått samsyn i hur detta arbete skall bedrivas. Mot denna bakgrund lämnar Biljana Pehrsson sitt uppdrag och Rutger Arnhult efterträder henne på vd-posten.


Intea köper fastigheterna Högkvarteret 1 och Högkvarteret 2 (bilden) i Helsingborg av Castellum.

Castellum säljer rättsfastigheter i Helsingborg till Intea för 2,4 miljarder kronor

Transaktioner Castellum avyttrar fastigheterna Högkvarteret 1 och 2 i Helsingborg till Intea. Försäljningspriset uppgår till cirka 2,4 miljarder kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt cirka 120 miljoner kronor. Försäljningen medför nedskrivning av goodwill om cirka 120 miljoner kronor och en uppskjuten skatteintäkt om cirka 300 miljoner kronor. Underliggande fastighetsvärde överstiger senaste värderingen med 23 procent.


Biljana Pehrsson.

Biljana Pehrsson: "Det har varit lite märkligt"

Bolag Stor intervju med Castellums nytillträdda vd Biljana Pehrsson om fokuset framöver, sammanslagningen av de båda bolagen, att jobba med Rutger Arnhult som ordförande och budperioden då bolagen inte fick ha kontakt. "Har varit lite märkligt".


Lokalmarknadsdagen
Biljana Pehrsson, nyutnämnd vd för Castellum medverkar i en intervju på Lokalmarknadsdagen den 20 januari.

Lokalmarknadsdagen: Biljana Pehrsson om karriären och planerna för Castellum

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari startar fastighetsåret 2022 med Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter vi bland annat Castellums nyutsedda vd Biljana Pehrsson i en intervju om karriären och planerna framåt.


Biljana Pehrsson.

Biljana Pehrsson tillträder som vd för Castellum i dag

Bolag Castellums styrelse har utsett Biljana Pehrsson till vd och koncernchef för Castellum. Hon tillträder sin roll i dag, den 8 december. Därtill har Ylva Sarby Westman utsetts till vice vd och CFO för Castellum.


Biljana Pehrsson.

Kungsleden maxar under budprocessen: "Business as usual ända in i kaklet"

Bolag Biljana Pehrsson kan snart komma att bli vd för Castellum – om den planerade sammanslagningen med Kungsleden går igenom det vill säga. Budprocessen är i full gång men det dröjer till början av november innan utfallet av erbjudandet blir känt. Tills dess ligger Biljana Pehrssons fulla fokus på Kungsleden som under tisdagen levererade en stark Q3-rapport med många förbättrade nyckeltal. För Fastighetssverige berättar hon mer om bolagets lyckosamma tredje kvartal.