Image
Biljana Pehrsson, Nordrs vd.
Biljana Pehrsson, Nordrs vd. Bild: Nordr

Nordr förvärvar projekt i centrala Malmö

Bygg/Arkitektur Nordr förvärvar Skimra, ett av de mest omtalade projekten i centrala Malmö. Nordr övertar framdriften av projektet från Cormac med ambitionen om slutförande 2026.
Publicerad den 2 Maj 2023

Projektet Skimra består av cirka 70 bostäder från ett till fem rum och kök och är utvecklat på det sista markområdet som kan bebyggas längs Citadellskajen.

– Vi ser ett fantastiskt fint projekt med unikt läge i centrala Malmö. Detta är en juvel – både för oss och för de som kommer att bo här, säger Nordr Sveriges vd Biljana Pehrsson.

Med sitt bilfria läge vid Citadellskajen och med utsikt över Malmöhus slott är Skimra både eftertraktat och uppmärksammat. Projektet, som utvecklats av Cormac, är redan säljstartat men pausat på grund av det oroliga marknadsläget.

– Det krävs ekonomisk styrka att kunna starta projekt även i en tuff marknad. Vår bedömning är att projektet har så fina förutsättningar att det kommer att mötas av stark efterfrågan. Detta har vi sett även på andra håll i landet – fina projekt med bra lägen har kunder även i kärvare tider, menar Biljana Pehrsson.

Nordrs ambition är att återuppta försäljning under 2023/2024 och slutföra projektet till våren 2026. Befintliga kunder kommer att erbjudas förtur.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige