Image
Jin i Vilnius.

East Capital säljer i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate har sålt Jin, en kontorsbyggnad i Vilnius, med en total uthyrningsbar yta på 3 700 kvadratmeter. Ny ägare av byggnaden är Eften Capital.


Kestutis Sasnauskas.

Eastnine gör stor uthyrning i Vilnius

Uthyrning Eastnine har hyrt ut nära 2 300 kvadratmeter kontor i Vilnius till det estländska coworking-företaget Workland. Avtalet löper på sju år från sommaren 2022.


East Capital köper i Vilnius.

East Capital köper nybyggd kontorsfastighet i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate Fund IV har ingått ett avtal om att förvärva en nybyggd kontorsfastighet i centrala Vilnius – Naujasis Skansenas Z Business Center. Fastigheten kommer färdigställas i slutet av året.


Philip Isell Lind af Hageby.

Adapteo expanderar till Litauen

Bolag Fastighetsbolaget Adapteo har under sommaren utökat sin verksamhet till Litauen. Företaget positionerar sig som en premiumleverantör av anpassningsbara byggnader inom social och generell infrastruktur på den litauiska marknaden, och har redan inlett flertalet dialoger om nya, långsiktiga kontrakt inom skola, förskola och projektkontor. Expansionen är en del av en större tillväxtstrategi, med mål att etablera sig på flera marknader i Baltikum.


S7-2.

Eastnine tillträder S7-2 i Vilnius

Bolag Eastnine har tillträtt den nybyggda kontorsfastigheten S7-2 i Vilnius centrala affärsdistrikt. Fastigheten som inrymmer cirka 16 000 kvadratmeter är fullt uthyrd till Telia Lietuva på ett avtal som löper till mars 2029.


Eastnine köper S7 i Vilnius.

Eastnine miljardköper i Vilnius

Transaktioner Eastnine köper kontorsparken S7 i Vilnius för 1,34 miljarder kronor.


Citycon säljer i Litauen

Transaktioner Citycon säljer ett köpcentrum i Vilnius, Litauen för 12,5 miljoner euro, motsvarande cirka 115 miljoner kronor. Köpeskillingen överstiger den senaste värderingen med tio procent.


East Capital köper i Vilnius

Transaktioner East Capital Explorer köper en kontorsfastighet i Vilnius. Investeringen i eget kapital uppgår till 22 miljoner euro, motsvarande knappt 200 miljoner kronor.
- Återhämtningen i Litauens BNP-tillväxt de senaste åren har ökat intresset för fastighetsmarknaden, och efterfrågan på förstklassiga kontorslokaler fortsätter att öka, säger Kestutis Sasnauskas på East Capital.


TK Development säljer i Vilnius

Transaktioner TK Development säljer ett 11 100 kvadratmeter stort handelsprojekt i Vilnius i Litauen.


DNB omlokaliserar i Vilnius

Uthyrning Den norska banken DNB har tecknat ett hyresavtal om 10 000 kvadratmeter i Vilnius, Litauen, med Newsec som rådgivare.


Svensk storaffär i Litauen

Transaktioner En av Vilnius mest kända gallerior byter ägare i en stor fastighetsaffär med svenskar på både köp- och säljsidan.