Image

East Capital köper i Riga

Transaktioner East Capitals baltiska fond har köpt en detaljhandelsfastighet i Riga.
Publicerad den 8 Maj 2013
Annons
Image

Fastigheten är långtidsuthyrd till Prisma Hypermarket och är belägen strax öster om Riga i ett tätbefolkat bostadsområde.

Den nybyggda fastigheten har en hög standard och ytan uppgår till 20 000 kvadratmeter, vilket också inkluderar 650 parkeringsplatser. Säljare är VCA Baltic Retail Fund, en finländsk fastighetsfond med fokus på utvecklingsprojekt, som förvaltas av Vicus Capital Advisors. Prisma – som hyr hela fastigheten – öppnade sin stormarknad där i oktober 2012.

– Den lettiska detaljhandelssektorn har överraskat med sin fortsatt starka utveckling. Stora livsmedelskedjor fortsätter att tillhöra de mest aktiva aktörerna när det gäller att utveckla detaljhandeln. Som ett resultat av detta ser vi en bra möjlighet i en ny, modern och bra belägen detaljhandelsfastighet där vi också har en bra hyresgäst i Prisma Hypermarket, säger Biljana Pehrsson, chef för East Capital Real Estate.

East Capital Baltic Property Fund II riktar sig till institutionella och professionella investerare. Fonden har en sjuårig investeringshorisont med möjlighet till en treårig förlängning. Målet är att ha ett eget kapital motsvarande 50 miljoner euro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige