Image

East Capital-fond i Baltikums största fastighetsaffär i år

Transaktioner East Capital Baltic Property Fund II har fullbordat förvärvet av VGP Warehouse Park, med en sammanlagd yta på 40 000 kvadratmeter, för cirka 225 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Maj 2012

Priset återpeglar en direktavkastning på över nio procent. Affären är den största i Baltikum hittills i år. Den 2 maj genomförde East Capital Baltic Property Fund II sin första stängning. Fonden har nu drygt 100 miljoner kronor i tillgängligt kapital, och största investerare är East Capital Explorer.

VGP Warehouse Park är en nybyggd modern logistikfastighet på 40 000 kvadratmeter som ligger i Tallinns största industri- och logistikområde, Tänassilma. Den är fullt uthyrd till stora och välkända företag med långa hyreskontrakt på stabila hyresnivåer. Säljare är VGP, ett utvecklingsbolag som specialiserat sig på logistikfastigheter. Fastigheten passar väl in i East Capital Baltic Property Fund II:s portfölj, de långa befintliga hyresavtalen säkerställer ett stabilt långsiktigt kassaflöde.

- Affären är ett utmärkt exempel på hur East Capital Real Estate drar fördel av potentialen i den baltiska fastighetsmarknaden. Vi söker aktivt efter flera nya förvärv i och runt Tallinn, Vilnius och Riga, säger Biljana Pehrsson, chef för East Capital Real Estate.

Med Estland i täten har de baltiska länderna alla återhämtat sig väl sedan den finansiella krisen. Fastighetsmarknaden har tack vare återhämtningen stabiliserats, vilket har skapat möjligheter till investeringar i fastigheter med starka kassaflöden och stabila hyresvillkor.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige