Image

East Capital lanserar baltisk fastighetsfond

Bolag East Capital lanserar sin andra baltiska fastighetsfond, och köper i samband med detta en 40 000 kvadratmeter stor logistikfastighet i Tallinn, Estland.
Publicerad den 1 Februari 2012

- Det är idag möjligt att investera i den baltiska fastighetsmarknaden till en attraktiv avkastning. Utsikterna för fastighetsmarknaden är positiv på medellång sikt och trenden är att institutionella investerare ökar fastigheters vikt i sina portföljer, säger Biljana Pehrsson, chef för East Capital Real Estate.

Strategin för East Capitals andra baltiska fastighetsfond, East Capital Baltic Property Fund II, är att bygga upp en fastighetsportfölj av hög kvalitet genom att investera i kommersiella fastigheter i Baltikum. Investeringar kommer att göras i köpcentrum och butiksfastigheter samt i logistik- och kontorsfastigheter. Fondens främsta fokus blir fastigheter med väletablerade hyresgäster och långsiktigt hållbara hyresvillkor i attraktiva lägen i och runt Tallinn och Vilnius.

Fondens första investering, en nybyggd modern logistikfastighet på 40 000 kvadratmeter i Tallinn, görs i samband med fondstarten. Fastigheten ligger i Tallinns största industri- och logistikområde, Tänassilma, och är fullt uthyrd. Säljare är VGP, ett fastighetsbolag specialiserat på utveckling, uthyrning och förvaltning av semi-industriella företagsparker och logistikbyggnader i Central- och Östeuropa.
Tillträdesdagen är planerad till den 15 maj 2012.

- Förvärvet passar väl in i fondens strategi att förvärva fastigheter i bästa läge, främst i Tallinn, med stabila inkomster. Vi har genom tidigare förvärv och förvaltning goda erfarenheter av industri- och logistikfastigheter i Tänassilma, säger Biljana Pehrsson.

East Capital Baltic Property Fund II:s målgrupp är institutionella och professionella investerare. Fondens löptid är sju år med möjlighet till förlängning på tre år.
Börsnoterade East Capital Explorer har beslutat sig för att investera 10 miljoner euro i den första stängningen av fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige