Image
Jin i Vilnius.
Jin i Vilnius. Bild: East Capital

East Capital säljer i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate har sålt Jin, en kontorsbyggnad i Vilnius, med en total uthyrningsbar yta på 3 700 kvadratmeter. Ny ägare av byggnaden är Eften Capital.
Publicerad den 15 Mars 2022

Kontorsbyggnaden Jin och dess systerbyggnad Jan på Menulio Street 7 i Vilnius färdigställdes och invigdes 2008. Fastigheten ligger i en snabbt växande del av den litauiska huvudstaden, i korsningen mellan Karoliniskes- och Pilaite-distrikten. Fastigheten är fullt uthyrd.

Transaktionen markerar den sista försäljningen av Baltic Property Funds fastigheter i Litauen. Fonden har efter försäljningen åtta fastigheter i portföljen av vilka sju ligger i Estland. East Capital Real Estate har nyligen gjort flera förvärv i Litauen, senast en nybyggd kontorsfastighet från YIT, för bolagets fjärde och senaste fond.
– Vi är glada att kunna konstatera att attraktionskraften i kontorsfastigheten och dess läge bara har ökat över åren och att det nu blivit ett av de mest attraktiva affärsnaven i Vilnius. Detta blev en riktigt bra försäljning för våra investerare och transaktionen bekräftar också intresset för Vilnius och dess fastighetsmarknad bland institutionella investerare, säger Albin Rosengren, partner och ansvarig för East Capital Real Estate.

Rådgivare åt East Capital Real Estate var Walless advokatbyrå och Newsec transaktionsrådgivning.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige