Image

East Capital köper i Vilnius

Transaktioner East Capital Explorer köper en kontorsfastighet i Vilnius. Investeringen i eget kapital uppgår till 22 miljoner euro, motsvarande knappt 200 miljoner kronor. - Återhämtningen i Litauens BNP-tillväxt de senaste åren har ökat intresset för fastighetsmarknaden, och efterfrågan på förstklassiga kontorslokaler fortsätter att öka, säger Kestutis Sasnauskas på East Capital.
Publicerad den 12 Maj 2014
Annons
Image
East Capital köper Vilnius Business Harbour. Bild: East Capital
East Capital köper Vilnius Business Harbour. Kestutis Sasnauskas. Bild: Eastnine
Kestutis Sasnauskas.

East Capital Explorer AB har tecknat ett preliminärt avtal om att förvärva Vilnius Business Harbour, en förstklassig kontorsfastighet i Vilnius centrala affärsdistrikt, inklusive en angränsande tomt från byggherren SPV Nekilnojamojo Turto Gama.

East Capital Explorers initiala investering i eget kapital förväntas uppgå till 22 miljoner euro. Förvärvet, som görs som en direktinvestering, är föremål för slutlig dokumentation. Den totala köpeskillingen, inklusive eget kapital och lånefinansiering, kommer att offentliggöras när affären slutförts, vilket förväntas ske innan slutet av maj.

- Det här förvärvet är helt i linje med vår strategi att öka exponeringen mot fastigheter och direktinvesteringar i bolag i Baltikum, och att skapa en mer koncentrerad portfölj av kärninnehav. Den baltiska fastighetssektorn har blivit allt mer attraktiv sett till riskjusterad avkastning. Vi är övertygade om att Vilnius Business Harbour är ett starkt tillskott i portföljen, säger Catharina Hagberg, tillförordnad vd för East Capital Explorer.

Kontorsfastigheten byggdes 2008 med en uthyrningsbar yta om 28 415 kvadratmeter. Fastigheten har för närvarande en låg vakansgrad och en attraktiv mix av hyresgäster som bland andra TEO,Aviva Insurance, Visma, DNB Nord, finansministeriet och Nordea Finance. Utöver Vilnius Business Harbour omfattar förvärvet även den angränsande fastigheten; en tomt med utvecklingsplaner för en ny kontorsbyggnad.

- Vi är glada över att förvärva Vilnius Business Harbour, en av de modernaste och bäst belägna kontorsfastigheterna i Vilnius. Återhämtningen i Litauens BNP-tillväxt de senaste åren har ökat intresset för fastighetsmarknaden, och efterfrågan på förstklassiga kontorslokaler fortsätter att öka. Vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla Vilnius Business Harbours potential och att erbjuda våra kunder både lokaler och tjänster av bästa kvalitet, säger Kestutis Sasnauskas, partner och ansvarig för fastigheter och private equity på East Capital.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige