Image
East Capital köper i Vilnius.
East Capital köper i Vilnius. Bild: East Capital

East Capital köper nybyggd kontorsfastighet i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate Fund IV har ingått ett avtal om att förvärva en nybyggd kontorsfastighet i centrala Vilnius – Naujasis Skansenas Z Business Center. Fastigheten kommer färdigställas i slutet av året.
Publicerad den 24 November 2021

Kontorsfastigheten har en uthyrningsbar yta om 7 550 kvadratmeter och ligger i en snabbt växande del av Vilnius centrala affärsdistrikt – kvarteret New Skansenas. Fastighetens ankarhyresgäst är det amerikanska programmeringsföretaget DevBridge, vilket är ett av de tio mest framstående företagen inom IT- och tekniksektorn i Litauen.
– Vi är mycket glada över att samarbeta med YIT, en av de mest professionella utvecklarna i regionen, kring dettaprojektet. Både YIT och East Capital har fokuserat på att ta fram en modern och högkvalitativ kontorsprodukt som redan från planeringsfasen fokuseat på hålbarhetsaspekter och en optimal miljö för dess hyresgäster. Naujasis Skansenas Z Business Center är ett väldigt bra komplement till ECRE Fund IV:s växande fastighetsportfölj. Vi är särskilt nöjda med fastighetens kvaliteter såsom rymd, ljusinsläpp och dess stora takterass för hyresgästerna samt dess attraktiva läge i direkt anslutning till CBD, säger Albin Rosengren, partner på East Capital Group.

Fastigheten har energieffektivitetsmärkningen A+ och kommer att inneha BREAAM:s hållbarhetscertifiering och innehålla avancerade tekniska lösningar för styrning och komfort, såsom högeffektiv ventilation och ett avancerat klimatkontrollsystem med luftfuktighetsreglering. Fastigheten har även designats för att uppfylla höga krav på god akustisk komfort och arbetsmiljö.

Walless agerade som rådgivare i processen på köparens sida.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY