Image
East Capital köper i Vilnius.
East Capital köper i Vilnius. Bild: East Capital

East Capital köper nybyggd kontorsfastighet i Vilnius

Transaktioner East Capital Real Estate Fund IV har ingått ett avtal om att förvärva en nybyggd kontorsfastighet i centrala Vilnius – Naujasis Skansenas Z Business Center. Fastigheten kommer färdigställas i slutet av året.
Publicerad den 24 November 2021
Annons
Image

Kontorsfastigheten har en uthyrningsbar yta om 7 550 kvadratmeter och ligger i en snabbt växande del av Vilnius centrala affärsdistrikt – kvarteret New Skansenas. Fastighetens ankarhyresgäst är det amerikanska programmeringsföretaget DevBridge, vilket är ett av de tio mest framstående företagen inom IT- och tekniksektorn i Litauen.
– Vi är mycket glada över att samarbeta med YIT, en av de mest professionella utvecklarna i regionen, kring dettaprojektet. Både YIT och East Capital har fokuserat på att ta fram en modern och högkvalitativ kontorsprodukt som redan från planeringsfasen fokuseat på hålbarhetsaspekter och en optimal miljö för dess hyresgäster. Naujasis Skansenas Z Business Center är ett väldigt bra komplement till ECRE Fund IV:s växande fastighetsportfölj. Vi är särskilt nöjda med fastighetens kvaliteter såsom rymd, ljusinsläpp och dess stora takterass för hyresgästerna samt dess attraktiva läge i direkt anslutning till CBD, säger Albin Rosengren, partner på East Capital Group.

Fastigheten har energieffektivitetsmärkningen A+ och kommer att inneha BREAAM:s hållbarhetscertifiering och innehålla avancerade tekniska lösningar för styrning och komfort, såsom högeffektiv ventilation och ett avancerat klimatkontrollsystem med luftfuktighetsreglering. Fastigheten har även designats för att uppfylla höga krav på god akustisk komfort och arbetsmiljö.

Walless agerade som rådgivare i processen på köparens sida.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige