Image
Eastnine köper S7 i Vilnius.
Eastnine köper S7 i Vilnius. Bild: Eastnine

Eastnine miljardköper i Vilnius

Transaktioner Eastnine köper byggnad I, II och III av S7, en nybyggd hållbar kontorspark i A-klass i Vilnius centrala affärsdistrikt. Förvärvet av Byggnad I slutfördes vid samma tidpunkt. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 42 500 kvadratmeter, 1 250 parkeringsplatser och är fullt uthyrda till Telia Lietuva och Danske Bank Global Services Lithuania med en genomsnittlig löptid om 6,4 år. Det totala transaktionsvärdet uppgår till 128,3 miljoner euro (1,34 miljarder kronor), motsvarande en direktavkastning om 5,8 procent.
Publicerad den 14 Februari 2019
Annons
Image

Kontorsparken S7 beläget på Saltoniški? 7 och i nära anknytning till stadskärnan i Vilnius består av fyra intilliggande kontorsbyggnader. Tre av fyra möjliga byggnader har nyligen blivit eller kommer under det närmaste året att färdigställas, och samtliga fastigheter förväntas erhålla BREEAM Excellent certifiering. Byggnad I har redan blivit certifierat enligt BREEAM Excellent och erhållit flertalet andra priser såsom Best office development in the Baltics (2018) and Most Vibrant Workplace in Central and Eastern Europe (2019).
– Vi är exalterade över att förvärva detta landmärke i Vilnius vilket är i linje med vår strategi att förvärva de mest hållbara kontorsfastigheterna i A-klass i de baltiska huvudstäderna och expanderar vår portfölj till över 100 000 kvadratmeter, säger vd:n Kestutis Sasnauskas.

Byggnad I färdigställdes i Q4 2017. Den är fullt uthyrt till Danske Bank Global Services Lithuania, som är ett viktigt strategiskt center för Danske Bank för bankverksamhet, affärssupport och front-end produktutveckling.

Byggnad II färdigställdes under Q1 2019. Den är fullt uthyrt till Telia Lietuva, som är den ledande teleoperatören i Litauen och en del av Telia Company. Förvärvet förväntas slutföras under Q2 2019.

Byggnad III förväntas färdigställas under Q4 2019. Den är fullt uthyrt till Danske Bank Global Services Lithuania. Förvärvet förväntas slutföras under Q1 2020.

Transaktionerna kommer att finansieras av egen kassa i kombination med upptagning av lån. SEB har agerat arrangör för ett syndikerat lån med OP Corporate Bank som den andra långivaren. Sorainen har agerat juridisk rådgivare till Eastnine.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige