Image

Stendörren säljer 22 000 kvadratmeter i Haninge

Transaktioner Stendörren säljer två fastighet samt byggklar mark i Haninge till Fuchs Lubricants Sweden för 42,5 miljoner kronor.
Publicerad den 25 November 2016

Stendörren Fastigheter AB har träffat avtal om försäljning, via bolagsaffär, av fastigheterna Haninge Årsta 1:73 och 1:89, tillsammans omfattande byggklar mark med byggrätt om cirka 22 000 kvadratmeter. Köpare är Fuchs Lubricants Sweden som förvärvar byggrätten för att uppföra en produktionsanläggning där utveckling, blandning och paketering av smörjmedel för de nordiska marknaderna skall ske.

Överenskommet fastighetsvärde i transaktionen är 42,5 miljoner kronor vilket är i linje med senaste marknadsvärdering. Bolaget är finansierat med interna lån och den preliminära aktielikviden uppgår till 29 miljoner kronor. Stendörren tillförs således cirka 43 miljoner kronor i likviditet genom transaktionen.

Tillträde beräknas ske under december månad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

CBRE-profilerna: "Ryktet om handelns död är överdrivet"

Ekonomi/Finansiering City letar identitet och externområdena går som tåget. Omsättningen har krympt och företagen har slimmat organisationen – men vinsten är tillbaka. CBRE:s Bengt Axelsson och Oscar Sandén reder ut för Fastighetssveriges läsare vad som hände med butikerna i innerstaden från 2017, hur big box-områdena mår och hur handeln kommer att se ut – i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige