Image

SPP köper av Skanska i Örebro

Transaktioner Skanska har sålt första etappen av vård- och omsorgsboendet Trädgårdarna som byggts vid Boglundsängen i nordvästra Örebro för cirka 180 miljoner kronor till SPP Fastigheter.
Publicerad den 14 Oktober 2016

Etapp I är redan tillträdd och affären fullbordas när etapp II tillträds av köparen i slutet av 2017.

Trädgårdarna tillgodoser behovet av bra bostäder för äldre i Örebro. Boendet, som ritats av arkitektbyrån Marge, har utvecklas med fokus på faktorer som ger välbefinnande. En vinterträdgård ger närhet till grönska och närområdet erbjuder fina promenadmöjligheter. Därtill finns bemanning dygnet runt och service i form av restaurang. Örebro kommun har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för vård- och omsorgsboendet och totalt kommer byggnaderna att omfatta 81 boenderum.

– Vi är mycket nöjda över att kunna leverera en samhällsfastighet som möter såväl SPP Fastigheters som hyresgästens krav. Inom Skanska Sverige initierar och utvecklar vi kommersiella fastighetsprojekt över hela landet åt såväl kommunala som privata aktörer. Det är glädjande att allt fler kommuner nu utnyttjar möjligheten att handla upp samhällsfastigheter på hyresavtal, säger Jonas Ljunggren, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att erhålla miljöcertifiering för byggnaden enligt certifieringssystemet Leed, Leadership in Energy and Environmental Design.

– Det här är en samhällsfastighet som passar mycket bra in i vår väldiversifierade fastighetsportfölj. Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra den där affären och förvärva ännu ett av Skanskas högkvalitativa projekt, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter, som sköter förvaltningen åt SPP Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige