Image
Peter Strand.
Peter Strand. Bild: SLP

SLP köper markområde i Landskrona – genomför nyproduktionsprojekt

Transaktioner SLP har från Landskrona stad förvärvat ett attraktivt markområde i Landskrona. Fastigheten är belägen med direkt närhet till E6 och har ett utmärkt skyltläge. Tillträde sker den 15 februari 2022.
Publicerad den 4 Februari 2022

Inom fastigheten kommer SLP att genomföra ett nyproduktionsprojekt avseende en modern logistikbyggnad med en invändig takhöjd om drygt 10 meter och med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 5 437 kvadratmeter.

Pharmaxim har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende 3 637 kvadratmeter. Årshyran för denna förhyrning uppgår till sammanlagt 2 520 000 kronor. Pharmaxims inflyttning är planerad till mars 2023. Bygglov kommer att lämnas in under första kvartalet 2022.
– Tillsammans med en mycket stabil hyresgäst kan vi genomföra ännu ett fantastiskt nybyggnadsprojekt, denna gång på bästa logistikläge i Landskrona. Projektet skapar ett bra mervärde för våra aktieägare och nya arbetstillfällen i Landskrona, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

Pharmaxim säljer, distribuerar och marknadsför produkter inom hälsa/hygien/skönhet, läkemedel och djurvård i Norden med kända varumärken som till exempel Salubrin, Helosan, Gripen, Virkon och Jodopax.
– Vi är väldigt glada över att kunna stanna kvar i Öresundsregionen genom att SLP har kunnat presentera ett projekt på ett mycket attraktivt läge i Landskrona. Det skapar optimala förutsättningar för vår fortsatta tillväxtresa, säger Johan Bäckström, vd på Pharmaxim.

Arbetet med att hyra ut resterande ytor om cirka 1 800 kvadratmeter är påbörjat. Nybyggnationen kommer att vara certifierad enligt Miljöbyggnad silver.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige