Image

Skanska miljardsäljer i Stockholm

Transaktioner AMF Fastigheter köper Skandias huvudkontor på Kungsholmen av Skanska. Köpeskillingen för den 30 000 kvadratmeter stora fastigheten är 1 275 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2011
Annons
Image
Bild: Skanska
AMF köper Skandias huvudkontor. Bilder: Skanska. Bild: Skanska
AMF köper Skandias huvudkontor. Bilder: Skanska.

Kontorsfastigheten Gångaren 11 vid Lindhagensterrassen på nordvästra Kungsholmen uppfördes 2009. Fastigheten – som är Green Building-klassad – är i sin helhet uthyrd till försäkringsbolaget Skandia.

– Vi är glada att genom detta förvärv kunna kompletterar vår kontorsportfölj med en fastighet i en attraktiv delmarknad som vi tidigare inte varit representerade i. AMF Fastigheter har en stabil portfölj av fastigheter i Stockholms citykärna, men också i delmarknader som Sundbyberg, Södermalm och Marievik. Gemensamt för alla är närheten av spårbunden kollektivtrafik, vilket är en allt viktigare faktor för företag som söker lokaler, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

– Miljöfrågorna får en allt viktigare roll i vår bransch och aktivt arbete med hållbarhetsfrågor är en del av vår vardag och förstås högt på agendan vid utvärdering av nya förvärv. Att byggnaden är klassad som Green Building har varit en viktig drivkraft för vårt intresse, säger Mats Hederos.

– Skandia-huset är ett av våra mest miljöanpassade hus och vi glädjer oss åt samarbetet med AMF Fastigheter och att de valt att investera i området. Vi fokuserar nu för fullt på våra möjligheter att fortsätta utveckla området, säger Jan Odelstam, Skanska Kommersiell Utvecklings Nordenchef.

Catella var rådgivare åt säljaren Skanska.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige