Image

Skanska säljer i Malmö och Göteborg

Transaktioner Skanska säljer en logistikfastighet i Burlöv, Malmö, och en verksamhetsfastighet i Hisings Backa i Göteborg. Försäljningspriset uppgår till 216 miljoner kronor, resultatet inkluderas i tredje kvartalet. Köpare är Axfast och tillträdet till fastigheten sker i tredje kvartalet.
Publicerad den 23 September 2011

Logistikfastigheten i Malmö omfattar tre byggnader för lager, godsterminal och kontorsbyggnad om totalt cirka 15 000 kvadratmeter. Fastigheten färdigställdes 2008 och är fullt uthyrd till Transfargo.

Verksamhetsfastigheten i Göteborg består av en byggnad om cirka 1 800 kvadratmeter. Fastigheten färdigställdes under 2009 och är fullt uthyrd till ABB.
– Denna affär följer Axfasts strategi att bygga upp ett modernt, hållbart och flexibelt logistikbestånd i Öresundsregionen, Göteborg, Norrköping och Stockholm, säger Erik Lindvall, vd på Axfast.

– Försäljningen bekräftar åter efterfrågan på logistikfastigheter. Affären visar också att våra gröna nischfastigheter är fortsatt attraktiva, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter i Göteborg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY