Fastigheterna är Gångaren 16 (köpeskilling 550 miljoner kronor) och Gångaren 20 (460 miljoner kronor).
Tillträde sker 1 december.
Gångaren 16 omfattar 12 000 kvadratmeter och är uthyrd till 98 procent. Fastigheten är precis färdigställd och är byggt med höga miljökrav. Ambitionen är att den ska bli klassificerad som Green Building och Leed Platinum-certifierad.
Gångaren 20 har en uthyrningsbar yta om 14 100 kvadratmeter och är uthyrd till 93 procent. Utöver kontorsyta rymmer fastigheten även ett gym och ett hotell.
– I och med detta förvärv äger vi fem fastigheter på Nordvästra Kungsholmen och har därmed en mycket bra förvaltningsenhet i ett område som ständigt utvecklas och som alltmer betraktas som en integrerad del av innerstaden. Kommunikationsläget är utmärkt med två tunnelbanestationer inom bekvämt gångavstånd och dessutom direktaccess till Essingeleden, säger Kristina Sawjani transaktionsansvarig på AFA Försäkring.
– Vi ser att nordvästra Kungsholmen fortsätter ha stor attraktionskraft både på hyresgäster och investerare. Vi tycker att vårt samarbete med AFA Försäkring har varit väldigt positivt och det glädjer oss att de tror så starkt på området. Det finns fortfarande många spännande möjligheter i denna del av staden och vi fokuserar nu för fullt på vårt pågående projekt Lustgården, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.
Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.
I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.
Skanska Kommersiell U...
Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden
Juridik I september förra året fick Serneke uppdraget att bygga två nya simhallar åt Göteborgs stad. Nu riskerar projekten att försenas. Och det är inte det enda projektet där framtiden är oviss. Fler beställare som drabbats av konsekvenserna efter konkursen försöker nu få kontroll över situationen.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.