Image
Bild: Skanska

AFA miljardköper i Stockholm

Transaktioner Skanska säljer två kontorsfastigheter vid Lindhagensterrassen till AFA Försäkring för sammanlagt 1 010 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Oktober 2011
Gångaren 16. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Gångaren 16. Bild: Skanska. Gångaren 20. bild: Skanska. Bild: Skanska
Gångaren 20. bild: Skanska.

Fastigheterna är Gångaren 16 (köpeskilling 550 miljoner kronor) och Gångaren 20 (460 miljoner kronor).

Tillträde sker 1 december.

Gångaren 16 omfattar 12 000 kvadratmeter och är uthyrd till 98 procent. Fastigheten är precis färdigställd och är byggt med höga miljökrav. Ambitionen är att den ska bli klassificerad som Green Building och Leed Platinum-certifierad.

Gångaren 20 har en uthyrningsbar yta om 14 100 kvadratmeter och är uthyrd till 93 procent. Utöver kontorsyta rymmer fastigheten även ett gym och ett hotell.

– I och med detta förvärv äger vi fem fastigheter på Nordvästra Kungsholmen och har därmed en mycket bra förvaltningsenhet i ett område som ständigt utvecklas och som alltmer betraktas som en integrerad del av innerstaden. Kommunikationsläget är utmärkt med två tunnelbanestationer inom bekvämt gångavstånd och dessutom direktaccess till Essingeleden, säger Kristina Sawjani transaktionsansvarig på AFA Försäkring.

– Vi ser att nordvästra Kungsholmen fortsätter ha stor attraktionskraft både på hyresgäster och investerare. Vi tycker att vårt samarbete med AFA Försäkring har varit väldigt positivt och det glädjer oss att de tror så starkt på området. Det finns fortfarande många spännande möjligheter i denna del av staden och vi fokuserar nu för fullt på vårt pågående projekt Lustgården, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige